Anadolu’dan Gazze’ye Bir Nefes Platformu, 81 ilde gerçekleştirdiği etkinliklerine Bitlis’te devam etti. Bitlis Belediyesi öncülüğünde Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Bitlis’ten Gazze'ye: Bir Nefes" programı, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek dayanışma mesajları verdi.

2 O7 A7095

Birlik ve Dayanışma Mesajları Verildi

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Filistin’deki zulme karşı dünyanın sessiz kaldığını belirterek, Müslümanların birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Tanğlay, “Filistin’de yıllardır süren zulüm ve insanlık dramı karşısında dünya sessiz kalıyor. Masum çocuklar ve kadınlar hayatını kaybederken, uluslararası kamuoyu tepki vermiyor. Müslümanların birleşerek bu acılara karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerekiyor” dedi.

Van Gölü Giderek Çekilmeye Devam Ediyor Van Gölü Giderek Çekilmeye Devam Ediyor

D S C F7053

Konferansa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Katılımcılar, program boyunca Filistin halkına olan desteklerini dile getirerek, bu önemli konuya dikkat çektiler.

2 O7 A7127

Katılımcılar ve Sunumlar

Etkinlikte, Fatih Tuğra Doruk, Prof. Dr. Şevki Karabekiroğlu, Prof. Dr. Adem Palabıyık, Dr. Reyda Işıklaroğlu, Yazar Safiye Çetinkaya, Aktivist Erkan Bakırhan, Mustafa Çakır, Aysel Armağan, Ali Sinanoğlu ve Doç. Dr. Emine Şeyma Denli Yalvaç gibi isimler, Filistin’deki durum üzerine katkı sağlayarak önemli sunumlar gerçekleştirdiler. Program, katılımcılara Gazze’nin durumuna dair derinlemesine bilgi verirken, Filistin halkına yönelik dayanışma ruhunu pekiştirdi.

D S C F7037

D S C F6986

2 O7 A7112

Muhabir: Alev Yaşar