İş insanı Sinan Aslan tarafından açılan tekstil fabrikası ile Bitlis’te 220 kişi istihdam edilecek. Bitlis Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikanın açılış töreni yapıldı. Törene Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş,Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Yapılan ikramlardan sonra fabrikanın açılış kurdelesi kesildi.

Bitlis’te Yeni İstihdam Kapısı Açıldı (7)

55 Milyonluk yatırım bedeli oldu

Bitlis’in gıda ve tekstil sektöründe binlerce vatandaşa istihdam sağladığını belirten Karaömeroğlu, Evru Tekstil’in 220 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Karaömeroğu,”Organize sanayi bölgemizde yatırımların çoğunluğunun tekstil ve gıda sektörlerinde yoğunlaştığını görüyoruz. Toplamda 56 fabrika ile 3 binden fazla vatandaşımıza istihdam sağlanmaktadır. Açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz Evru Tekstil fabrikamız da 55 milyon liralık yatırım bedeliyle 220 vatandaşımıza istihdam imkânı sağlamaktadır. Sadece açılışını yaptığımız bu fabrikamız bile şehrimizin dinamizmini ve üretim kapasitesini artırmaktadır. Bu açılışlar aynı zamanda yatırımcımızın özgüveninin ne kadar yüksek olduğuna, geleceğe ne denli bir büyük bir umutla ve heyecanla baktığına işaret etmektedir.

Bakan Uraloğlu Yarın Bitlis'e Geliyor Bakan Uraloğlu Yarın Bitlis'e Geliyor

Bitlis’te Yeni İstihdam Kapısı Açıldı (2)

"Şehrimize ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz"

Ülkeye ve şehre yatırım yapacaklarının altını çizen Karaömeroğlu,”İçinde bulunduğumuz şu kritik dönemde ülkemizin ihtiyaç duyduğu şey, bu motivasyon, bu heyecan, bu dinamizmdir. Her şart ve durumda milletimizle birlikte çalışmaya, üretmeye, şehrimize ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha resmi açılışını yaptığımız tekstil fabrikamızın ülkemize, şehrimize, yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yapmış oldukları yatırımlar ile şehrimize, ülkemize güç kazandıran sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla.” Şeklinde konuştu

Açılışın ardından Vali Karaömeroğlu ve beraberindeki heyet tekstil fabrikasını gezdi.Bitlis’te Yeni İstihdam Kapısı Açıldı (10)Bitlis’te Yeni İstihdam Kapısı Açıldı (9)

Muhabir: (Vedat Çelebi)