Bitlis Hikmet Kiler Caminde düzenlenen yıl sonu Kur’an kursu etkinliğine katılan minikler Kur’an-ı Kerim’i ve dini bilgileri öğrenmenin sevincini yaşadılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program çocuklar tarafından şiirlerin okunması ve ilahi dinletileriyle devam etti.
Programa katılan İl Müftüsü Kadir Koçak il genelinde yaklaşık 16 bin öğrencinin yaz Kur2an kurslarına katılım sağladığını belirtti. 6 haftalık kurs boyunca Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenciiilere aktarıldığını ifade eden Koçak, yapılan yıl sonu etkinlikleriyle yaz Kur’an kurslarının sona erdiğini söyledi.

Kursa katılım sağlayan öğrencilere ve onlara bu eğitimi veren kurs hocalarına teşekkür eden Koçak, ayrıca çocuklarını büyük bir azim ve özveri ile kurslara gönderen ailelere de teşekkür etti.
Koçak, Kur’an kurslarında çocuklara anne baba sevgisini vatan sevgisini aşılandığını ifade etti.
Katılım yoğun olduğunu kaydeden Koçak, yaz Kur’an kursları bitse de cami ve Kur’an kurslarında eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Kurs hocası Elif Yurci ise, Bitlis İl Müftülüğü tarafından organize edilen 6 haftalık Yaz Kur’an Kurslarının verimli geçtiğini belirterek, öğrencilerin kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Yurci, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve ezber derslerinde önemli ilerleme kaydettiğini, sosyal etkinliklerle de eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade etti. Velilerin kurslara büyük destek verdiğini belirten Yurci, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı tanıtım çalışmalarının da kurslara olan ilgiyi artırdığını dile getirdi.

Bitlis İl Müftüsünün kurslara verdiği desteğe dikkat çeken Yurci, “İl müftümüz bütün Kur’an kurslarımızı ziyaret etti. Öğrencilerimizle motive edici konuşmalar yaptı ve programlarımıza iştirak etti. Öğrencilerimiz gelecek yıl da kurslara katılacaklarını ifade ettiler. Velilerimiz de çocuklarının Kur’an-ı Kerim ve ezber derslerindeki ilerlemelerinden oldukça memnun. Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve il müftümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Okulların açılmasının ardından Kur’an eğitimlerinin devam edip etmeyeceğine ilişkin de bilgi veren Yurci, 7-10 ve 11-14 yaş gruplarına yönelik kursların kış döneminde de sürdürüleceğini belirtti.
Yurci, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 7-10 ve 11-14 yaş grubundaki öğrencilerimize yönelik Kur’an kurslarımız, kış döneminde hafta sonu veya hafta içi gerçekleştirilecek. Programlar öğrencilerimizin okul derslerine uygun şekilde organize edilecek. Böylece çocuklarımız okul döneminde de Kur’an-ı Kerim eğitimlerine ara vermeden devam edebilecek.” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Kadir Koçak, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş ve beraberindekiler tarafından kurslara katılım sağlayan öğrencilere hediyeler verildi. Program pasta kesiminin ardından son buldu.






