Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın destekleriyle sürdürülen tiyatro çalışmaları, Toplum Destek Merkezi’nde kurulan sahne ve drama atölyesinde yürütülüyor. 25 öğrenciden oluşan ekip, yıl boyunca hem yetişkin hem çocuklara yönelik oyunlarla sahne alıyor.

Bitlis'te Gazze İçin Direnişin Fotoğrafı: “Ümmetin İmtihanı” Sergisi
Bitlis'te Gazze İçin Direnişin Fotoğrafı: “Ümmetin İmtihanı” Sergisi
İçeriği Görüntüle

Sezonun devamında, Mayıs ve Haziran aylarında sahnelenecek olan çocuk oyunu “Tembel Çiftçiler” ile geleneksel Türk tiyatrosunun önemli örneklerinden “İbiş ile Memiş” orta oyunu, minik seyirciler ve aileleriyle buluşacak.

2 O7 A8548

Her yıl olduğu gibi, bu yaz döneminde de sahne ve oyunculuk eğitimlerine ara verilmeden devam edilecek. Tiyatro çalışmalarının gençlerin sosyal gelişimi ve kültürel kimliklerinin oluşumu açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Tanğlay, sanatsal faaliyetlere her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Bitlis Belediyesi, kültür sanatın gelişimine yönelik projeleriyle çocuklara ve gençlere ışık tutmaya devam ediyor.

2 O7 A8539

2 O7 A8517

2 O7 A8533

2 O7 A8526

Muhabir: Cengiz Tontaş