Bir yandan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, öte yandan karla kaplanan camiler, kale, köprüler ve tarihi yapılar görenleri hayran bıraktı. Kent merkezi ve çevresinde beyaz örtüyle bütünleşen tarihi dokular, adeta görsel bir şölen sundu.

Tek katlı evlerin ve araçların kara gömüldüğü kentte vatandaşlar araçlarının ve işyerlerinin önünü açıyor.

Haber Kapak Şablon (8)-65

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 314 köy yolundan 103’ünün yeniden ulaşıma açıldığını belirtti. Kurtkan, kapalı durumda bulunan 211 köy yolunun da en kısa sürede ulaşıma açılması için ekiplerin sahada aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Öte yandan belediye ekipleri ana arterler ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmalarına devam ederken, yetkililer buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Haber Kapak Şablon (3)-75

Haber Kapak Şablon (1)-80

Haber Kapak Şablon (4)-74

Bitlis’te Karla Mücadeleye 410 Bin Litre Yakıt Tüketildi
Bitlis’te Karla Mücadeleye 410 Bin Litre Yakıt Tüketildi
İçeriği Görüntüle

Haber Kapak Şablon (5)-73

Haber Kapak Şablon (6)-72

Haber Kapak Şablon (7)-67

Haber Kapak Şablon (9)-69

Haber Kapak Şablon (1)-80

Muhabir: Cengiz Tontaş