Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşanan acı bir olayın ardından, kuduz olan sokak köpeklerinin toplatılması çağrısı yapıldı. 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in, köyde oynarken başıboş sokak köpekleri tarafından ısırılması sonucu kuduz hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmesinin ardından ailenin çağrısı yankı buldu.

Bitlis'te Yöresel Yemek Yarışmasında Büyük Ödüller Sahiplerini Bekliyor Bitlis'te Yöresel Yemek Yarışmasında Büyük Ödüller Sahiplerini Bekliyor

'Gece Köpeklerin Terörü Bitmek Bilmiyor'

Mustafa'nın dedesi Yılmaz Erçetin, "Ben o acıyı yaşadım. İki yıldır yüzümüz gülüyor ama içimiz kan ağlıyor. Allah kimsenin başına getirmesin. Çok büyük bir acı. Gece saatlerinde sanki atlar gibi köpekler gruplar halinde buradan geçiyor. Bazen 5, bazen 10 bazen de 15 köpek, gruplar gelip geçiyor. Her taraf köpek dolu." söyledi.

'Köpekler Yüzünden Torunumuzu Kaybettik, Çocuklarımız Tehlikede'

Erçetin, "Torunum benimle hastanelere geldi. Böyle bir şey olduğunu bilseydim onu hemen doktora gösterirdim. Son iki gün haberimiz oldu. Bizimle normal konuşuyordu. Adilcevaz'da hastaneye götürdük ve bizi Ankara'ya sevk ettiler. Orada vefat etti. Bu sürede torunumun bir kardeşi dünyaya geldi ancak kimse kimsenin yerini doldurmuyor. Acımız çok büyük. Okulun yanı, yol, çimenlerin içi ve her taraf köpeklerle dolu. Bunların toplatılmasını istiyoruz. Torunlarım dışarı çıkıp oynadıklarında o kadar korkmuşuz ki gidip yanlarında bekliyoruz." dile getirdi.

Acili Aile Sokak Kopeklerinin Toplatilmasini Istiyor Ddd5E3B5

Ailenin yaşadığı acının derin izler bıraktığını ve hala psikolojik olarak toparlanamadıklarını ifade eden Erçetin, sokaklarda oynayan çocuklarını sürekli olarak korumak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı