Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Bitlis İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği, Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi ev sahipliğinde tamamlandı.
Turnuvaya 7-18 yaş aralığındaki 86 sporcu katıldı. Turnuva, 7-12 yaş arası çocukların yarıştığı "Küçükler" ve 13-18 yaş grubunun mücadele ettiği "Yıldızlar" kategorilerindeki sporcular arasında il birincileri belirlendi.
Turnuvada 7 yaş kategorisinde mücadele eden sporculara ilk katılımlarından dolayı madalya verildi. Dereceye giren sporcular, 17 ile 25 Ocak tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Bitlis’i temsil etme hakkı kazandı.
Turnuvaya olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Bitlis İl Temsilcisi Muhammed Bulut, dereceye giren sporculara başarılarının devamını diledi.
Bulut, "İlimizde satranca gönül veren çocukları görmek çok güzel. Çocuklarımız satranç ile sanatsal, sporsal, bilimsel faaliyetlerle kendilerini geliştirebilecekler. Günümüzde çocukların bir çoğunun telefon veya bilgisayar başında zaman geçirdiği bu zaman diliminde böyle bir kalabalığın satranç turnuvasına katılması olumludur ve oldukça güzel bir çalışmadır. Turnuvada dereceye giren sporcular ilimizi temsilen 17-25 Ocak tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Küçükler Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Yarışan sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca tüm hakemlerimize ve ev sahipliğinden dolayı Özel Eren Kolejine teşekkür ederim. " dedi.