Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen "Gökyüzünün Anahtarı Usturlap" projesi kapsamında Tatvan Sadullah Gencer Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda program gerçekleştirildi.
Programa Bitlis İl Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kara, Tatvan İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Halil Akhan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda, öğrencilerin astronomi, matematik ve bilim tarihine yönelik ilgilerinin artırılması amacıyla yürütülen projenin içeriği ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Türk-İslam bilim mirasının önemli araçlarından biri olan usturlabın tarihsel gelişimi ve kullanım alanları da öğrencilere anlatıldı.
Etkinlikle gençlerin geçmişte gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları yakından tanımaları, astronomi ve matematiğe yönelik meraklarının geliştirilmesi hedeflendi.
Bitlis İl Millî Eğitim Müdürlüğünden programa ilişkin yapılan açıklamada, "Köklerimizden gökyüzüne uzanan bu bilim yolculuğunda, gençlerimizin merakına ve keşif heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.



