Bitlis ve ilçelerinde yapılacak 2 bin 363 konut için hak sahiplerinin belirlendiği kura çekimi Ziya Eren Spor Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kura çekimine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, TOKİ Finasman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, MHP Bitlis İl Başkanı Tekin Uçak, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, ve vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, 500 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında bugün Bitlis’imizde 2 bin 363 hak sahibini belirlemek için noter huzurunda kuraları çekeceklerini belirtti.
Kurada ismi çıkacak vatandaşlara konutlarının hayırlı olmasını dileyen Demiralp, şunları söyledi:
“Sizlerle bu güzel şehirde beraber olmaktan Türkiye'nin geleceği için atılan adımların bir neferi olmaktan duyduğum mutluluğu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu tarihi ana şahitlik eden siz kıymetli kardeşlerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz diyorum. İnşallah birazdan çekilecek olan kuralların Bitlis'imizin geleceğine vurulan bir eser ve bir hizmet mührü olacağına inanıyorum. Şimdiden hak sahibi olacak kardeşlerimizin yeni evlerine aileleriyle birlikte huzurla, mutlulukla oturmalarını Rabbimden niyaz ediyorum. Kıymetli Bitlisli kardeşlerim her gittiğimiz illerde özellikle şunu vurguluyoruz. Barınma insanımızın en temel ihtiyaçlarından biridir. Bu yüzden ailesiyle güvenli bir çatı altında yaşamak her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Biz de AK Parti iktidarları olarak 24 yıldır eser ve hizmet siyasetimizin merkezine her zaman insanımıza aldık.” Dedi.
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ise, “Bugün Kadim Şehrimiz Bitlis için son derece anlamlı ve önemli programda, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında, ülkemiz genelinde yapılacak olan 500 bin, ilimizde ise inşa edilecek 2.363 sosyal konutun hak sahiplerini belirleyeceğimiz kura çekiliş törenine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bitlis Merkez’de 500 konut, Tatvan’da 700 konut, Ahlat’ta 150 konut, Adilcevaz’da 300 konut, Hizan’da 100 konut, Mutki’de 150 konut, Güroymak’ta 400 konut olmak üzere, ilçelerimize dengeli ve hakkaniyetli bir dağılım sağlanmıştır. Bugün düzenlenecek olan Ev Sahibi Türkiye – 81 ilde 500 bin Sosyal Konut Projesi ile şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli kardeşlerimiz, emeklilerimiz, gençlerimiz ve çocuklu ailelerimiz bu projede yer almış; devletimizin şefkatli eli Bitlis’in her hanesine uzanmıştır. Bu büyük vizyonun mimarı olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a projeyi sahada titizlikle yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ’mize ve bugün bizleri onurlandıran Sayın Bakan Yardımcımız Burak Demiralp’e Bitlis halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
Kura çekimi protokol üyelerinin butona basmasıyla başladı.





