Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, Ömer Işık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ve ilahilerle devam eden program, duygu yüklü anlara ev sahipliği yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Rıdvan Dalga'nın açılış konuşmasında, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke'nin fethi programını bu yıl Gazze'de yaşanan katliam ve soykırım nedeniyle "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" temasıyla düzenlediklerini belirten Dalga, katılımcılara teşekkür etti.

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-2.jpg

Programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Müslümanların parçalanmış durumuna dikkat çekti. Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü fethederek, tüm dinlerin rahatça yaşayabileceği bir hale getirdiğini hatırlatarak, bu önemli gecenin anlamına vurgu yaptı.

AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, "Çok büyük bir sınavın verildiği, çok kıymetli bir dönemdeyiz. Bugün bizim halimiz, tavrımız, yarın ahirette bizim önümüze çıkacak. Bugün bizim halimiz, yaptığımız işler, yarın karşımıza çıkacak. O yüzden şunu söylüyoruz. O karınca misali, karıncanın ateşe su taşıdığı gibi, elimizden gelirse, malımızla, canımızla; elimizde gelmezse, dualarımızla destek vermekle mükellefiz." diye konuştu.

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-8.jpg

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Zahid Kuldaş, Kudüs davasının imani bir mesele olduğunun altını çizdi.
Kuldaş, "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs bugün ağlıyor ve Gazze onu savunmak, ona sahip çıkmak için her gün onlarca bebeğini, onlarca kadınını, onlarca gencini feda ediyor. Hazreti Muhammed aleyhisselatu vesselam ve hürmetine emanet verilmek üzere, Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesselem Peygamberlerin ruhaniyetine imamlık yaparak, bu emaneti kabul ettiler. Peygamber Efendimiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı bize emanet bıraktılar." dedi.

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-7.jpg

Kuldaş, "Eğer bir Müslüman toplumda insanların eğlenceleri, mazlumların kanını unutturuyorsa, o toplum gaflete düşmüştür demektir. siyonistler ve onların destekçileri, yardakçıları Aksa Tufanı'nda boğulacaklar." ifadesini kullandı.
Düzenlenen programa Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, AK Parti aday adayı Cabir Durak, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program siyer sınavında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nda Yer Aldı
Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nda Yer Aldı
İçeriği Görüntüle

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-5.jpg

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-1.jpg

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-6.jpg

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-3.jpg

bitliste-mekkenin-fethi-ve-kudus-gecesi-programi-duzenlendi-9.jpg

Muhabir: ALEV YAŞAR