Bitlis il Müftülüğü tarafından müftülük camiinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hacı adayları ve ailelerin katıldığı programda kutsal topraklara giden hacı adaylarına genel bilgi sunumları yapıldı. Program ilahi dinletileri ve yatsı namazının kılınması ile devam etti.

Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (8)

 İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, burada hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Cenab-ı Hak gidenlere tekrar, gitmeyenlere de en yakın bir zamanda helal bir para ile helal bir mal ile o mübarek mekanları, o mübarek beldeleri ziyaret etmeyi cümlemize nasip ve müyesser eylesin. Cenab-ı Hak, nasip müyesser eyler ise, bu gece Medine-i Münevvere'nin, Mekke-i Mükerreme'nin, Kabe-i Muazzama'nın yolcususunuz. Bu yolda herhangi bir dünyevi alışveriş, herhangi bir ticaret, herhangi bir dünyevi maddi bir şey gözeterek çıktığınız bir yol değil.”dedi

Bitlis'te Seyir Halindeki Araç Aniden Yanarak Kül Oldu! Bitlis'te Seyir Halindeki Araç Aniden Yanarak Kül Oldu!

Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (6)

"Cenab-ı Hak o zalimleri de kahru perişan eylesin"

7 ayı aşkındır Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğuna değinen Geylani, orada bulunun tüm Filistinli kardeşlerimiz ve İslam aleminin birliği için dua etmelerini istedi.
Geylani, “3 mescit için sefere çıkabilirsiniz diyor. O üç mescitten birincisi Mescid-i Aksa'dır. Bugün Yahudi işgali altındadır. Orada, Gazze'de, Mescid-i Aksa'da, Filistin'de o mübarek beldede efendim 7-8 aydır Yahudi zulmüne karşı durmadan mücadele veren oradaki kardeşlerimizi de Cenab-ı Hak mansur ve müzeffer eylesin. Durmadan Filistin'deki kardeşlerimize dua edelim. Cenab-ı Hak onların ahını yerine bırakmasın. Cenab-ı Hak o zalimleri de kahru perişan eylesin. İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'dır. Bugün o Mescid-i Aksa işgal altındadır. Özgür bir şekilde gidip orada namaz kılma mümkün değil. Beytullah'ın etrafında dolaşırken, Ya Rabbi Mescid-i Aksa'da o İslam'ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da özgür bir şekilde namaz kılmayı, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeyi bizlere nasip eyle diyen, burada inşallah Beytullah'ı taaf ederken, Mescid-i Nebevi'de namaz kılarken, Mescid-i Aksa için ve İslam alemi ve İslam aleminin birliği, beraberliği için Filistin’deki kardeşlerimiz için inşallah duada bulunacağız.” diye konuştu.
Daha sonra program kafile başkanı ve din görevlileri dahil toplamda 163 hacı adayı tekbirler eşliğinde otobüslere bindirildi.Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (3)Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (7)Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (2)Hacı Adayları Tekbir Ve Dualarla Uğurlandı (4)

Muhabir: (Vedat Çelebi)