Bitlis'te Toki 5. Etap Yanında Altyapı Çalışmaları Başlatıldı Bitlis'te Toki 5. Etap Yanında Altyapı Çalışmaları Başlatıldı

Emekliler yılı kapsamında Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu ve Özel Tatvan Can Hastanesi arasında 06.06.2024 tarihinde sağlık alanında emeklilere yönelik indirimler için protokol imzalandı. Konuyla ilişkin açıklama yapan Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Sadullah Korkut şu ifadeleri kullandı:

"Çalıştıkları süre boyunca ülkemize büyük katkılar sağlamış olan emeklilerimizin çalışma yaşamlarının sonlanması ile başlayan emeklilik dönemlerinde hem haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri hem de karşılaşabilecekleri sorunlarda her anlamda desteklenmeleri sosyal devletin gerekleri arasındadır. Bu çerçevede 2024 yılı, “Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları” olan emekli vatandaşlarımızın refah ve esenliklerini desteklemek, emeklilerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak potansiyellerini kullanabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak, ülkemizin kalkınmasına emekleri ile katkıda bulunmuş olan emeklilerimize verilen değeri ortaya koymak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Emekliler Yılı kapsamında emekli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve refah seviyelerini yükseltmeye yönelik olarak bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine imkan sağlayacak faaliyetler ve eğitim programları düzenlenmesi hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.

Haber Kapak Şablon-2

İndirimler hangi alanda olacak?

Ayrıca, emeklilere yönelik ilerleyen zamanlarda gıda, giyim ve diğer sektörlerle yapılacak indirimlerle  ile ilgili çalışmalarının olduğunu aktaran Korkut, yapılan indirimleri ve hangi alanda olacağını şu şekilde aktardı:

"Emeklilerimiz ile eşleri Dahiliye, Kardiyoloji, Nöroloji, KBB, Fizik Tedavi, Göz Hastalıkları, Genel Cerrahi, Üroloji, Ortopedi, Çocuk Hastalıkları, ve Kadın Doğum Muayeneleri yüzde 15 İndirimli yararlanabileceklerdir. Genel ameliyatlardan yüzde 15 indirimli ücret ödeyerek yararlanabileceklerdir. Estetik amaçlı yapılan ameliyatlar hariç. Yatak ücretleri yüzde 15 indirimlidir. Ameliyat hastalarından yatak ücreti alınmayacaktır. MR, Tomografi ve Ultrason tetkikleri yüzde 15 indirimlidir. Ayakta veya yatarak tedavilerde kan tahlilleri ve radyoloji tetkiklerinden fark ücreti olanlardan yüzde 15 indirim yapılacaktır. Hastane dışında yapılan ve SGK kapsamında olmayan tetkikler hariç. Protokol 06.06.2024- ile 31.12.2024 tarihleri arasında geçerlidir. " dedi

Muhabir: (Vedat Çelebi)