Bitlis Merkez 8 Ağustos Ortaokulu, öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledikleri bu etkinlik, büyük ilgi gördü. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan 8 Ağustos Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni İnci İpek, etkinliğin amacının öğrencilere sanat sevgisi aşılamak ve sergi kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. 

Bitlis’te Arefe Günü Vatandaşlar Vefat Eden Yakınlarını Unutmadı Bitlis’te Arefe Günü Vatandaşlar Vefat Eden Yakınlarını Unutmadı

Hangisi Benim Eserim Resim Sergisi Açıldı (4)

"Öğrencilere sanat sevgisi aşılamak ve özellikle sergi kültürünü yaygınlaştırmak istemekteyiz"

İpek, "Hangisi Benim Eserim" etkinliği kapsamında ,sene boyunca 5. 6. 7. ve 8 . sınıf kademelerinden çalışma yapan öğrencilerin kendi düzeylerinde ve özellikle çalışma yapmak istedikleri sanat akımı ve reprodüksiyon çalışması göz önünde tutularak bir sergi hazırlanmıştır. Bu etkinlikle öğrencilere sanat sevgisi aşılamak ve özellikle sergi kültürünü yaygınlaştırmak istemekteyiz. Bunun yanı sıra her öğrencinin kendi kabiliyeti doğrultusunda bir eser ortaya koyabileceği bilincini ve özgüvenini öğrencilere aşılamayı hedefliyoruz. “Çocukken herkes bir sanatkardır, zor olan yetişkinken sanatkar kalabilmektir.”  Pablo Picasso sözü ile yola çıktığımız sergimiz 24.05.2024 tarihine kadar okulumuzda ziyarete açıktır.” İfadelerini kullandıHangisi Benim Eserim Resim Sergisi Açıldı (3)Hangisi Benim Eserim Resim Sergisi Açıldı (1)

Muhabir: (Vedat Çelebi)