Losev

Bitlisli sporcular Avrupa Kupası Şampiyonu oldu

Videoyu Aç Bitlisli sporcular Avrupa Kupası Şampiyonu oldu
A
a

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen, “2019 Dünya Kick Boks Şampiyonası”na katılan Bitlisli 2 sporcu “Avrupa Kupası Şampiyonu” oldu.

Antalya’da 04 Nisan - 07 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan 2019 Dünya Kick Boks Şampiyonası'na 29 ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Şampiyonaya Bitlis’in Tatvan ilçesinden katılan 6 sporcudan 2’sinin Avrupa Kupası Şampiyonu olduğu belirtildi.

Şampiyona hakkında gazetecileri bilgilendiren Kick Boks ve Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ömer Uğur, “Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun geleneksel hale getirdiği Turkish Open Kickboxing Şampiyonası bu sene 04 - 07 Nisan tarihleri arasında Antalya ilinde yapıldı. Bu şampiyonaya 29 ülkeden 360 kulüp 2500 sporcu katıldı. Biz Bitlisli olarak 6 sporcu ile katıldık. Sporcularımızdan, Turgut Dağdağan ve Hasan Eripek 86 kilo +91’de Avrupa Kupası Şampiyonu oldular” dedi.

Turgut Dağdağan’ın Kick Boks’ta güne kadar 4 kez Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdiğini, Hasan Eripek ise, hem Kick Boks hem de Muay Thai’de Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdiğini ve toplam 7 kez Türkiye şampiyonluğunu, Bu iki sporcunun son iki yıldır katıldıkları tüm şampiyonada başarılı olduğunu anımsatan Uğur, “Turgut Dağdağan ve Hasan Eripek bu sene Milli Takım’a girmeyi garantilediler. Mehmet Yalçın ile Gamze Korkmaz’da İnşallah Türkiye Şampiyonası’ndan sonra Milli Takım’a girme başarısı gösterecek. Her yıl hem Kick Boks, hem de Muay Thai’de Milli Takım’a sporcu kazandırdığımızdan dolayı gururluyuz. İlimizde Milli Takım’a en çok sporcu veren branşlar bunlardır. Alt yapıdan gelen sporcularımız, şuan devam eden sporcularımızdan çok daha yetenekli görünüyorlar ve başarımız gün geçtikçe artacaktır İnşallah. Bu güne kadar Tatvan’da 3500’e yakın lisanslı sporcumuz oldu, bunlardan 43 tanesini Milli Takım’a verme başarısı gösterdik. Dünya şampiyonluğu, Dünya ikinciliği, Avrupa şampiyonluğu ve çok sayıda uluslararası derecemiz var” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.