Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatan anlamlı bir örnek öğrencilerden geldi. Arkadaşlarıyla iftara gitmek yerine iftar için ayırdıkları parayı Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırma kararı alan Hatuniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri topladıkları paraları Bitlis Yetim Ehli Temsilciliği aracılığıyla Gazze'ye bağışladılar.

Haber Kapak Şablon (79)-17

Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve zor durumda olan insanlara destek olmak istediklerini belirten öğrenciler, aldıkları kararın Ramazan’ın ruhuna uygun bir dayanışma örneği olduğunu ifade etti. Öğrenciler, “Bir akşamlık iftar keyfi yerine, ihtiyaç sahibi insanların sofrasına katkı sunmayı daha anlamlı bulduk. Ramazan paylaşma ve kardeşlik ayıdır” diyerek bu düşünceyle hareket ettiklerini dile getirdi.

Bitlis Spor’dan sahte kaleci antrenör uyarısı
Bitlis Spor’dan sahte kaleci antrenör uyarısı
İçeriği Görüntüle

Haber Kapak Şablon (80)-16

Toplanan bağışların, bölgede insani yardım faaliyetleri yürüten Bitlis Yetim Ehli Temsilciliği aracılığıyla aracılığıyla Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği olarak ulaştırıldı. Öğrenciler ayrıca bu küçük adımın başkalarına da ilham olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Haber Kapak Şablon (81)-14

Eğitimciler ve Bitlis Yetim Ehli Temsilciliği de öğrencilerin bu duyarlı davranışını takdir ederek gençlerin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin umut verici olduğunu ifade etti. Ramazan ayında sergilenen bu tür dayanışma örneklerinin hem toplumsal farkındalığı artırdığı hem de ihtiyaç sahiplerine umut olduğu vurgulandı.

Öğrencilerin başlattığı bu anlamlı girişimin farklı okullara ve gençlik gruplarına da örnek olması bekleniyor.

Muhabir: Cengiz Tontaş