Slayt Gösterisi
Losev

Bitlisli 45 esnaf gezi ve inceleme için Gaziantep'e gitti

Videoyu Aç Bitlisli 45 esnaf gezi ve inceleme için Gaziantep'e gitti
A
a

Bitlis Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sokak Sağlıklaştırması Projesi’ kapsamında 45 kişilik esnaf heyeti Bitlis’ten Gaziantep’e uğurlandı.

Bitlis Belediyesi önünde toplanan esnaflar kendilerine tahsis edilen otobüsle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri yerinde görmek üzere yola çıktılar. 2 gün sürecek olan gezi programında esnaflar uygulanan projeleri yerinde görecek.

Uğurlama programına katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafların Bitlis’teki projede direnç gösterip şikayetçi olduklarını, ancak kadim kent Bitlis’in asıl yüzünün bu projenin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacağını söyledi.

Ustaoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Hem Bitlis Valisi hem de Belediye Başkanı olarak zaman zaman sizlerle bir araya geldik. Başta belediyemizin projeleri olmak üzere yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak sizlerle paylaştığımız hususlar oldu. Bunlardan en önemlisi ise malumunuz tarihi geçmişi çok köklü derinliklere dayanan bu kadim şehrin en önemli yapılması gerek işlerinin başında da bu kültürel ve tarihi kimliğin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalardı. İşte bunlardan biri de sokak sağlıklaştırması çalışmasıdır. Burası yüzyıllar boyunca Osmanlı döneminde eyalet merkezi olarak, bölgesinde ana aktör olarak şehir olmuş bu vilayetimizin bugün maalesef kendisine yakışmayan bu tarihi kimliği ve kültürel dokusu adeta kaybolmaya yüz tutmuş durumda. İşte bunları bir yandan Vakıflar Bölge Müdürlüğü uhdesinde yapılan çalışmalar, diğer taraftan Kültür Bakanlığı uhdesinde kalan çalışmalar, bir taraftan da belediyemiz tarafından yürütülen çok güzel çalışmalar var. Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında yaklaşık 2 aydır yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Oradaki sokağın alt yapısı, işyerlerinin dış mekan kaplamaları, çatılarının yenilenmesi gibi çalışmalarımız devam ediyor. 2 aydır devam eden çalışmalarımız malumunuz belirli bir aşamaya geldi. Bu süre içerisinde zaman zaman sizlerle bir araya geldik. Tabi sizlerin şikayetleri serzenişleri ve bu konudaki mağduriyetlerinizi bizlere ilettiniz. Bizde sizden sabır istedik. Bu konuda sizlere teşekkür ediyoruz. Bu proje kapsamında bu sokaklarda bulunan esnafların da buraları gezip görmelerinin faydalı olacağına inanıyoruz. Sizleri bu saatte Gaziantep ilimize yolculayacağız. Gaziantep ilimizde yarın ve öbür gün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden arkadaşlarımızın da sizlere katılmasıyla o bölgede yapılan o dönüşüm projelerini ve sonuçlarını da yerinde göreceksiniz. Yolunuz açık olsun” dedi.

Açıklamaların ardından Gaziantep’e gidecek olan esnaflar hatıra fotoğrafı çektirerek yola çıktılar.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.