Genel Müdürlük tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, söz konusu bölgelerde özellikle yüksek kesimlerde ve eğimli yamaçlarda çığ riskinin devam ettiği bildirildi.
Meteoroloji’nin yayımladığı hava tahmin raporunda; Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olmak üzere toplam 22 ilde yaşayan vatandaşlar ile ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Açıklamada, çığ tehlikesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulanırken, ulaşımda aksama gibi risklere karşı ilgili kurumların teyakkuz halinde olduğu belirtildi.
Yetkililer, vatandaşların özellikle dik ve eğimli yamaçlardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.





