Bitlis İl Müdürü Bahadır Demir, yaptığı açıklamada, ildeki enerji ihtiyaçlarını karşılamayı ve tüketicilerin memnuniyetini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 2023 yılı yatırım programının birçoğunun tamamlandığını vurgulayan Demir, devam eden projelerin de tamamlandığında şehrin güçlü bir elektrik altyapısına sahip olacağını ifade etti.

Demir, şehirdeki gelişmeye katkı sağlayacak yeni tekstil fabrikalarının yer aldığı bölgelerin elektrik altyapısını güçlendirdiklerini ve bu bölgelerde yeni kabinler tesis ettiklerini açıkladı. Havai hatların yeraltına alındığına da dikkat çeken Demir, güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı.

aw013277-01.jpg

Bitlis'te Feci Trafik Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı Bitlis'te Feci Trafik Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı

Demir: Tüketici Taleplerine Göre Yeni Aydınlatma Şebekeleri Oluşturduk

Tüketicilerin talepleri ve saha tespitlerinin sonuçlarına göre yeni aydınlatma şebekeleri tesis ettiklerini belirten Demir, ayrıca yeni yerleşim yerlerinin enerji talebini karşılamak için yatırımlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yaklaşık 17 milyon lira değerindeki bu yatırımların, şehir halkına olumlu etkiler sağlaması bekleniyor. Demir, yatırımların halka hayırlı olması dileğinde bulundu. Enerji şirketi VEDAŞ'ın Bitlis'teki bu yatırımları, şehrin enerji altyapısını modernize ederek ilerlemesine büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor.

aw013277-02.jpg

Editör: ALEV YAŞAR