Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı, ev sahiplerini çatılardaki biriken kar yığınları ile başa çıkmak zorunda bırakıyor. İlçe merkezinde 50 santimetreyi aşan kar kalınlığı, birçok yolun ulaşıma kapanmasına sebep olurken, evlerin çatılarındaki kar kütleleri de büyük tehlike arz ediyor.

mutki-fotoshop-2024-02-02t095743-980.jpg

Canlarını Sadece Bir İpe Bağlamışlar

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çatılardaki karlar, erime yerine donarak ağırlaşıyor ve tehlike oluşturuyor. Ancak ilginç bir yöntemle, beline bağladıkları ip ile çatılardaki karı temizlemeye çalışan vatandaşlar bu durumu bertaraf etmeye çalışıyor. Görüntülerde, çatılarda ip ile kar temizleme mesaisine başlayan vatandaşların dikkat çeken cesareti, tehlikeye rağmen karla mücadelelerini gözler önüne seriyor.

Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi

Bellerine sardıkları ipi çatının bir noktasına bağlayarak güvenlik önlemi almaya çalışan vatandaşlar, küreklerle çatılardaki karı temizleyip yere atmaya çabalıyor.(İHA)

mutki-fotoshop-2024-02-02t095721-927.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)