Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan İlyas Kurtulmuş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun Yarınki Bitlis Programı İptal Oldu Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun Yarınki Bitlis Programı İptal Oldu

Tatvan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen anjiyo sırasında bir kez daha kalp krizi geçiren Kurtulmuş'a, önce elektroşok uygulandı, ardından da aynı anda kalp masajı ve anjiyo yapılıp kapalı damarlarına stent takıldı.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Aydoğan, hastanın 2021 yılında beyinde kitle nedeniyle ameliyat olduğunu ve halen kemoterapi tedavisi gördüğünü belirtti. Dr. Aydoğan, anjiyo işlemine başlarken hastanın kalbinin ölümcül ritim bozukluğuna girdiğini ifade etti.

Mucizevi Kurtuluş: Kalp Krizi Geçiren Hastaya Anjiyo Sırasında Hayat Verildi

Doktor Aydoğan, "Hastamız 20 Haziran'da evde bayıldı. Yakınları tarafından Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. EKG sonucunda kalp krizi olduğu tespit edilince bize danıştılar. Hasta hızlı bir şekilde Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. Hastayı beklemeden anjiyo işlemine aldık. Ancak anjiyo sırasında kalbi durdu. Elektroşok cihazıyla defalarca şok verdik. Maalesef hastanın kalbi anjiyo esnasında durdu. Hemen entübe ederek kalp masajına başladık. Kalp masajı devam ederken aynı zamanda anjiyoya da devam ettik. Bu sırada damarını açmak için stent takıldı. Hastayı entübe edilmiş şekilde yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 10 gün yoğun bakımda takip ettik. Hastanın genel durumu düzeldikten sonra normal servise alındı. Şu an hastamızın durumu daha iyi ve taburcu etmeye hazırlanıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

İlyas Kurtulmuş'un oğlu Faruk Kurtulmuş ise yaptığı açıklamada, "Babam evde bayılınca hemen 112'yi arayarak ambulansla en yakın hastaneye sevk ettiler. Kalp krizi geçirdiği anlaşılınca hemen Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada babamı beklemeden anjiyoya aldılar. Anjiyo sırasında babamın kalbi durdu. Doktor ve ekibi kalp masajı yaparken anjiyo işlemine devam etti. Mucizevi bir şekilde babam hayata geri döndü. Anjiyo esnasında babam kendini bıraktı, ancak Mehmet hocamız ve hastane çalışanları babamı bırakmadı. Mehmet hocama ve hastane personeline teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)