Bitlis, Van ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Özellikle kırsal kesimlerde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, karla mücadele ekipleri kapanan yolları açmak için seferber oldu.

Bitlis'te 14 köy yolu ulaşıma kapalı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, etkili olan kar nedeniyle kapanan 14 köy yolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Van'da 27 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapalı

Van'da ise Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde kapanan 671 mahalle ve mezra yolundan 644'ünü açtı. Kapalı 27 mahalle ve mezra yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor. Karla mücadele ekipleri aynı zamanda cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını kaldırarak ulaşımı kolaylaştırmaya çalışıyor.

Bitlis'te Feci Trafik Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı Bitlis'te Feci Trafik Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı

Hakkari'de 28 köy ve mezra yolu ulaşıma kapalı

Hakkari'de ise İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, karla mücadele ekipleri, önceki gün kapanan 298 köy ve mezra yolundan 270'ini açtı. Kapalı 28 yolun açılması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, Durankaya beldesi ve Merga Bütan Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı yolda kar savurma aracıyla çalışma yürütüldü.(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)