Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında yükselen 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı, Mayıs ayında etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. İl merkezi ve çevresinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Van Gölü'nün kuzeyinde ve Adilcevaz ilçesinin sınırlarında yer alan Süphan Dağı, bu kar yağışı sonrasında muhteşem bir beyazlıkla kaplandı.

aw207546-01.jpg

"Süphan Dağı, Yazın Da Kışın Da Bir Başka Güzel Oluyor"

Çiftçi Orhan Emen, sabah tarlasına gittiğinde doğanın güzelliği karşısında büyülendiğini ifade etti. Emen, "Mayıs ayında kar yağışıyla birlikte Süphan Dağı güzel bir görüntüye kavuşmuş. Adeta gelinlik giymiş gibi görünen Süphan Dağı, yazın bir başka kışın bir başka güzel oluyor. Yaz kış demeden insanların hep uğradığı bir yer olan Süphan Dağı'nı herkesin gelip görmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bitlis'te Diş İltihabı İçin Hastaneye Başvuran Kadın Az Daha Canından Oluyordu Bitlis'te Diş İltihabı İçin Hastaneye Başvuran Kadın Az Daha Canından Oluyordu

aw207546-02.jpg

Süphan Dağı'nın beyaz örtüsü, bölge halkı tarafından da ilgiyle karşılandı. Doğanın bu görkemli güzelliği, ziyaretçilerin ve turistlerin dikkatini çekiyor, bölgeye olan ilgiyi artırıyor.

aw207546-04.jpg

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)