Adilcevaz ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Arin Gölü, görsel şölenine flamingoları ağırlamaya başladı. İran'dan göç ederek Van Gölü'ne gelen flamingolar, şimdi de Bitlis'in güzelliklerine renk katmak için Arin Gölü'ne konuk oluyor. Göl, flamingoların yoğun bir şekilde görüldüğü nadide yerlerden biri haline gelmiş durumda.

Arin Gölü Flamingoları: Zarif Hareketleriyle Büyüleyici Bir Görsel Şov Sunuyor

Arin Gölü'nün sığ alanlarında yaklaşık 4 ay boyunca konaklayan ve beslenen flamingolar, adeta bir görsel şov sunuyor. Havadan çekilen görüntülerde flamingolar, göl üzerinde dans edercesine zarif hareketleriyle herkesi büyülüyor. Doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri de bu görsel şöleni kaçırmamak için bölgeye akın ediyor.

Mehmet Şakir Oruçlu, bölgedeki doğal zenginliklere dikkat çekerek, "Arin Gölü yaklaşık 200 kuş türünü barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de flamingolardır. Havaların ısınmasıyla beraber İran'ın Urumiye Gölü'nden buraya göç ediyorlar. Burada bir süre kalıp havaların soğumasıyla daha sıcak bölgelere yöneliyorlar" dedi.

Arin Gölü'ndeki Flamingolar Gezginleri ve Doğa Severleri Büyülüyor

Flamingoların gölde oluşturduğu eşsiz manzarayı yakından görmek için bölgeye gelen gezginler ve doğa severler, büyülendiğini dile getirdi. Doğu Anadolu'da nadir rastlanan bu güzellikleri yaşamak için bölgeyi ziyaret etmenin keyfini çıkarıyorlar.

Bakan Uraloğlu Yarın Bitlis'e Geliyor Bakan Uraloğlu Yarın Bitlis'e Geliyor

Arin Gölü'nün flamingolarla dolup taştığı bu dönemde, doğa severleri ve fotoğrafçıları ağırlayan bölge, muhteşem manzaraları ve renkli misafirleriyle göz dolduruyor. Van Gölü'nün güzelliklerinin yanında, Arin Gölü'nün renkli flamingolarıyla da özel bir doğa şölenine dönüşmesi, Bitlis'in doğal zenginliklerine vurgu yaparak bölgenin turizm potansiyelini artırmaya devam ediyor.

mewof.jpg
Adilcevaz'da Renkli Flamingolar Arin Gölü'nde - Mutki Haber
mwqo.jpg
Adilcevaz'da Renkli Flamingolar Arin Gölü'nde - Mutki Haber
mwqlf.jpg
Adilcevaz'da Renkli Flamingolar Arin Gölü'nde - Mutki Haber
lwqo.jpg
Adilcevaz'da Renkli Flamingolar Arin Gölü'nde - Mutki Haber

Editör: Mezher Yamaç