Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Yeşilay Cemiyeti madde bağımlıları için bir araya geldi

Videoyu Aç Bitlis Yeşilay Cemiyeti madde bağımlıları için bir araya geldi
A
a

Bitlis Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Serdar Durer, kentte görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda öğretmenlerle buluşan Durer, madde bağımlıları konusunu tartıştıklarını belirtti.

Son yıllarda büyük bir sorun haline gelen madde bağımlılığının, her geçen gün arttığını kaydeden Durer, şunları ifade etti:

"Yeşilay Bitlis Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Muhammed Ay ve yönetim kurulu üyelerimizle Yeşilay Haftası dolayısıyla ilimizde çeşitli etkinlikler yaptık. Bisiklet turu düzenledik, madde bağımlılarıyla bir araya geldik ve madde bağımlılarının ailelerini ziyaret ettik. Genel merkezimizin gönderdiği çeşitli görsel materyalleri kiraladığımız billboardlara astık. Alkol, Uyuşturucu, Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nin bir an önce Bitlis'te açılması gerektiğine inanıyoruz. Konuyla ilgili Yeşilay Bitlis Şubesi olarak, Sağlık Bakanlığımıza konuyu rapor edeceğiz. Bu merkezin Bitlis'te kurulmasıyla ilimizdeki madde bağımlıları başka illere gitmek zorunda kalmayacak."

Sağlık, milli eğitim, gençlik hizmetleri ve spor müdürlükleriyle koordinasyon içerisinde çalıştıklarını bildiren Durer, madde bağımlılarıyla bir araya gelmek, bunları sportif faaliyetlere başlatmak ve madde bağımlılarına sahip çıkılması için bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Durer, özelikle gençlerin bilinçlendirilmesi noktasında kentte görev yapan beden eğitimi öğretmenlerine önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.