Losev

Bitlis ve İlçelerine operasyon 2 tutuklama

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerine operasyon 2 tutuklama
A
a

Bitlis'te polis merkezi amirliği, iki okul ve iş yerlerine saldırıda bulunarak bazı araçları kundakladığı belirlenen kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kentte terör örgütü  PKK /KCK tarafından gerçekleştirilen bombalı ve molotofkokteyli saldırıların aydınlatılması amacıyla çalışma yürüttüğü belirtildi.

Çalışmalarda, Y.G'nin üzerinde ruhsatsız silah , şarjör, 17 fişek ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerle yakalandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli Y.G çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Ayrıca soruşturmanın devamında 28 Ağustos 'ta Şehit Fuat Bal Polis Merkez Amirliği bahçesine el bombası atılması, Gazibey Mahallesi Kızılmescit Caddesi'nde bir vatandaşa ait park halindeki aracın yakılması, 30 Eyül'de Gökkuşağı Ucuzluk Pazarı adlı iş yerine molotofkokteyli atılması, 03 Ekim'de bir vatandaşın aracının kundaklanması, 13 Ekim'de de bir iş yerine molotofkokteyli atılması suretiyle kundaklanması, yaklaşık 1 yıl önce il merkezindeki Şemsi Bitlis Ortaokulu'na ve 11 Ekim 2014'te Kurtuluş Özgür Kaya Taşdelen İlköğretim Okulu'na molotofkokteyli atılması olaylarının aydınlatılması sağlanmıştır."

HİZAN'DA 1 TUTUKLAMA
Hizan ve Güroymak ilçelerindeki yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişiden, yaşı küçük biri tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Hizan'da 19 Ağustos'ta sözde "öz yönetim" ilan edilmesi olayına ve 09 Eylül 'de sokak eylemlerine katıldığı tespit edilenlere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda, M.S.K. ve suça sürüklenen yaşı küçük M.N.Y. ile C.K'nın gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"3 farklı adrese eş zamanlı olarak planlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda şahıslar ikametlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Aynı gün adliyeye sevk edilen yaşı küçük C.K. tutuklanmış, mahkemece yurt dışı yasağı getirilen M.S.K. ile suça sürüklenen çocuk M.N.Y. serbest bırakılmıştır."

Açıklamada ayrıca Güroymak ilçesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 şahsın yakalanması için 3 farklı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği vurgulandı.

Gözaltına alınan C.A. ve K.Ö'nün sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldığı kaydedilen açıklamada, "Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 63 uzun namlulu silah mermisi, ruhsatsız tabanca, şarjöre basılı 10 fişek, bir kutu içinde 50 fişek ve silahın sarılı olduğu bez parçasına düğümlenmiş 9 fişek ele geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.