DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve ilçelerine bağlı 235 köy yolu ulaşıma kapandı

Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerine bağlı 235 köy yolu ulaşıma kapandı
A
a

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığı Bitlis'te 235 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edilirken, il genelinde ulaşıma kapalı köy sayısı ise 235'e çıktı. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 235 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar kalınlığının Bitlis merkezde 75-80 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Kar yağışının yaklaşık bir hafta devam edeceği Bitlis'te sıcaklığın ise gece eksi 5, gündüz 1 derece olacağı kaydedildi.

Bitlis 118. Karayolları Şefliği yetkilileri de, karayollarında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ve ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getirdiler.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Muş karayollarında ise trafik kontrollü sağlanıyor. Trafik polisleri, sürücüleri kar lastiği takmaları yönünde uyarıyor.

Belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapılırken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karı küreklerle temizlemeye çalışıyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.