Losev

Bitlis ve İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı
A
a

Bitlis ve İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle program düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis Nihat Çaprak Şehitliğinde düzenlenen program, Vali yardımcısı Murat Kütük, Belediye Başkan Vekili Kamil Güzel ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Aytürk Uslu Şehitler anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında 3 el saygı atışı yapıldı. Şehitler için dua edildikten sonra Şehit mezarları ziyaret edildi.

TATVAN

Sabah Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program daha sonra Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrencilerin hazırladıkları şiirler okundu, slayt ve kısa film gösterimleri yapıldı. 

Program düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken, şehit ve gazi yakınlarına yemek ikramında bulunuldu.

Düzenlenen programa, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

GÜROYMAK

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü programı kapsamında, Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, Şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar törende hazır bulundular. 

AHLAT

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Programa, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, şehit aileleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından, programa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda devam edildi. 

Programa Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, İlçe Emniyet Müdür vekili Akif Kızılkaya, kurum amirleri, muhtarlar, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öte yandan, Adilcevaz ilçesinde sabah namazının ardından Çanakkale şehitleri, merkez Şerefiye Camii'nde okunan dualarla anıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.