Losev

Bitlis ve İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı
A
a

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis ve İlçelerinde tören ve etkinlikler düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis'te, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınlarına yemek verildi.

İl Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce, kentteki bir lokantada, şehit ve gazi yakınlarına yemek verildi.

Yemeğe katılan Vali Ahmet Çınar, şehit ve gazi yakınları ile ilgilenerek onların sorunlarını dinledi.

Vali Çınar, daha sonra ildeki bazı taziye evlerini ziyaret ederek, taziyeleri devam eden vatandaşlara başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretlerinin ardından Vali Çınar, çarşı merkezinde bazı esnafları da ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinledi.


TATVAN

Tatvan ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

İstasyon İlkokulu öğrencileri çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından şiirler okundu. Okul korosunun da sahne aldığı etkinlik, ödül töreniyle sona erdi.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Güroymak YİBO Konferans Salonunda devam etti.

Öğrencilerin çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği programda "Çanakkale Geçilmez" programı beğeniyle izlendi.

Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Suat Kerme günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından şiirler okundu.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Aydın, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


HİZAN

Hizan ilçesinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesinde başlayan törende, İlçe Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin ve Belediye Başkanı İhsan Uğur, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonunda anma etkinliği düzenlendi.

İstiklal İlköğretim Okulu ve Hizan Merkez Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Jandarma Assubay Sertaş Erk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Erk, "Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk ulusunun bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğruna canlarını seve seve feda ederken en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum" dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunduğu program, Çanakkale Zaferi'ni anlatan slayt gösterisi ve skeçle son buldu.


AHLAT

Ahlat ilçesinde "18 Mart Şehitleri Anma Günü" münasebetiyle bir program düzenlendi.

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından buradaki program sona erdi.

Ardından Kale Şehit Erdoğan Gökbulak İlköğretim Okulu tarafından Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Program; video sunumu, şiirler, İstiklal Marşı oratoryosu ve koro sunumu ile devam etti.

Öğrenciler tarafından oynanan 'Çanakkale Geçilmez ve Silahını Vermeyen Asker' adlı tiyatro gösterileri ise izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Düzenlenen programa Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adilcevaz Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından, programa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda devam edildi. Şehit Mehmet Ali Erçetin İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programda, okul müdürü M. Hakkı Oğur, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, oratoryo ve slayt gösterileri sunuldu.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etlikleri çerçevesinde, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, kurum amirleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan, Adilcevaz ilçesinde sabah namazının ardından Çanakkale şehitleri, tarihi Ulu Camii'nde okunan dualarla anıldı.


MUTKİ

Hükümet Konağı önünün deki Atatürk büstüne çelenk sunma törenin ardından Mutki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun salonunda devam edildi.

YBO’da ki törene saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu ve Komando Yüzbaşı Necip Kösem’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması, öğrencilerin öğretmenleri yönetiminde Çanakkale Destanını anlatan şiirlerini okumaları, türkülerini söylemeleri, piyeslerini sergilenmesi, video ve slayt gösterilerinin ardından program sona erdi. Günün anlam ve önemini unutmamak ve her zaman hatırlanması için Mutki İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ortaklaşa olarak İlçe genelindeki Şehit ve Gazi ailelerine öğle yemeğinin ardından, Şehit ve Gazi ailelerine çeşitli hediyeler verildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.