Losev

Bitlis ve İlçelerinde karne heyecanı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde karne heyecanı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda karne alan öğrenciler, 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

Bitlis'te Karne Heyecanı

Bitlis'te, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısında 94 bin 235 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Bitlis Oya Havare İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Ahmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra karnelerini dağıttı. Öğrenciler de Vali Çınar'a çiçek verdi. Törende konuşan Vali Çınar, öğrencilerin bir dönem çalışıp yorulduğunu ve tatili hak ettiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise kentteki 623 okulda 94 bin 235 öğrencinin karne aldığını belirtti.


Güroymak'ta Karne Heyecanı

Güroymak ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda karne alan öğrenciler, 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

Güroymak Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle, ilçedeki 14 bin 300 öğrencinin karne sevincini yaşadığını belirtti.

Başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Sabaz, "Buna katkı sunan öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Kırık notları olan öğrencilerin tatili en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Tatil boyunca bol bol kitap okumalarını istiyoruz" dedi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Serdar Ergün, Asef İşbiter ve Turan Doğan ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


Hizan'da Karne Heyecanı

Hizan ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

Gavsi Hizani İlkokulunda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle ilçede 9 bin 588 öğrenciye karne dağıtıklarını belirtti.

Başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden İnan, "Bu başarıya büyük katkı sağlayan öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederim. Kırık notları olan öğrencilerin bu tatilde iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekmekte. Tatil boyunca bol bol kitap okumalarınızı istiyoruz" dedi.


Tatvan'da Karne Heyecanı

Tatvan'da, ilk ve orta dereceli okullarda karne alan öğrenciler, 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

21 bin 913 öğrenci karne aldığı ilçede, Tatvan Tuğ Ortaokulu'nda karne dağıtım töremi düzenlendi.

Törene Katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yaptığı konuşmada, karneyi sadece öğrencilerimizin aldığı bir sonuç olarak değerlendirmemek gerektiğini söyledi.

Ortada bir başarı ve başarısızlık varsa bunda herkesin payının olduğunu ifade eden Erkan, şöyle konuştu:

"Başta öğrencimiz, aileleri, öğretmen, idareci ve idare amiri olarak bizlerin de bundan pay çıkarması gerekiyor. Her öğrencimiz sıkıntısı ve problemi yoksa başarılıdır. İyi sonuçlar alması gerekir. Eğer sıkıntı, problem, eksiklik varsa, bu hepimizin ortak eksikliğidir. Başta bizlerin, ilk payı kendimize çıkarmamız lazım belki. Başarı varsa en büyük pay öğrencimizindir. Ama bir başarısızlık varsa bunda en son sorumlu tutulacak kişi öğrencimizdir. Sonuçları ve karneyi bu anlamda değerlendirmemiz gerekiyor."

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Refik Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil Akhan da katıldı.


Mutki'de Karne Heyecanı

Mutki Atatürk İlkokulu, Ortaokulu ile Koyunlu İlkokulu ve Ortaokulununda düzenlenen karne dağıtım törenlerine İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ebubekir Yetkin ve Sadettin Oral katıldı.


Adilcevaz'da Karne Heyecanı

Adilcevaz Göldüzü İlk ve Ortaokullarında Kaymakam Özer Özbek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayhan Taşdemir ve Ergün Ergören´in katılımıyla karne dağıtıldı. Kaymakam ve Şube Müdürlerin bu ana ortak olması, öğrencilerin  sevinçlerini ve heyecanları daha da arttırdı. Şube Müdürleri, Okul Müdürü Mehmet Reşit Gürsoy´a teşekkürlerini bildirdi. Öğretmenlerle sıcak bir ortam kuran ve birlikte kahvaltı yapan Kaymakam Özer Özbek öğretmenlerle öğrencilerin mutluluğuna, heyecanına ortak oldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.