DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde Karne Heyecanı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Karne Heyecanı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

BİTLİS

MNG ve Şükrü-i Bitlis ilk ve ortaokullarına giden Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, öğrencilere karnelerini dağıtarak 'iyi tatiller' dileklerinde bulundular.

Vali Çınar, öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, ders veya günün çoğu zamanında kitap okuyarak değil de tatilin keyfini çıkarmaları nasihatinde bulundu.

Gazetecilere de açıklamalarda bulunan Vali Çınar, "İlimizde toplam 91 bin 257 öğrenci karne aldı. Hepsine iyi tatiller diliyoruz. Öğrencilerimiz çalıştılar karneyi ve tatili hak ettiler. Öğrencilere tatilde dinlenmelerini ve eğlenmelerini tavsiye ederiz. Türkiye'de en çok kar alan bölge olan Bitlis'te bol bol kayak yapmalarını tavsiye ederiz. Bu anlamda bizimde projelerimizde var. Projemiz dahilinde her gün 100 öğrenciye kayak yaptıracağız. Hep konuşuyoruz. Çocuklarımızı gereksiz yere koşturuyoruz, yoruyoruz. Gerçekten çocukluklarını onlara rahat yaşatmıyoruz. Sınav ve ders baskısı altında çocuklarımız çok uzun yıllardır perişan oluyorlar. Bununla ilgili devletimizin tabii ki çalışmaları var, yenilikler ve sistem değişiklikleri var. Ama daha da fazlasına ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla çocukluklarını yaşamalı onların hakları var. Çocukların haklarına hepimiz saygı göstererek onları topluma ve cemiyete hazırlamamız lazım. Her şeyi bilmek insana çok da fayda vermiyor. Birçoğu gereksiz kalıyor. Dolayısıyla öğretimin yanında eğitime de çok daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

TATVAN

Tatvan ilçesinde 23 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan 75. Yıl Vakıfbank İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, hem öğrencilere çikolata ve karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

Sınıfları dolaşarak okuldaki minik öğrencilerle hem sohbet eden hem de karnelerini dağıtan Kaymakam Özkan, nasihatlerde bulunarak, tatili iyi değerlendirmelerini istedi. Öğrencilerden yarıyıl tatilini bol bol dinlenerek ve kitap okuyarak geçirmelerini isteyen Kaymakam Özkan, karne konusunda öğrenci velilerine de uyarılarda bulundu.

Kaymakam Özkan, karne dağıtımının ardından ise okulun idareci ve öğretmenleri ile toplantı yaptı.

Karnelerini alan öğrenciler ise, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. 

Güroymak Fatih İlkokulunda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle ilçede 13 bin 920 öğrenciye karne dağıtıklarını belirtti. Başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Sabaz, "Bu başarıya büyük katkı sağlayan öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederim. Kırık notları olan öğrencilerin bu tatilde iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekmekte. Tarihi yerleri gezmelerini, tatilde ödev olmadığı gibi bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz ve Şube Müdürü Serdar Ergün katıldı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde okuyan 7 bin 700 öğrenciye karneleri dağıtıldı. İlçede bulunan Mehmet Kamile Karahan İlk ve Ortaokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. İlçe Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş'ten karne ve hediyelerini alan öğrenciler, tatile çıktı. Karne dağıtım töreninde konuşan Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Tatil süresince başarısız derslerinize çalışarak aynı zamanda oyun oynayarak tatilin keyfini çıkarmayı da ihmal etmeyin. Dönem boyunca öğrencilerimize katkı sağlayan öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederim. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş'in de birer konuşma yapmasının ardından program sona erdi.

HİZAN

Hizan ilçesinde 9 bin 500 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

Hizan Şehit Öğretmen Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Hizan ilçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, başarılı bir dönemi arkada bıraktıklarını söyledi.

Öğrencilere karnelerini dağıtan İnan, 15 günlük arayı iyi değerlendirmelerini, kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi.

İnan, öğretmenlerin de öğrencilerin başarısı için büyük çaba gösterdiğini vurgulayarak, öğrencilerin karnelerindeki başarıdan bunu görebildiklerini aktardı.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.