Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis ve İlçelerinde Karne Heyecanı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Karne Heyecanı
A
a

Bitlis merkez, Hizan, Tatvan, Adilcevaz, Güroymak ve Ahlat ilçesinde öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı.

BİTLİS

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çağatay, "Bugün Bitlis'te 742 eğitim kurumumuzda 89 bin 436 öğrencimize karneleri takdim edildi. Hepsi karnelerini aldıktan sonra Bitlis'imizin soğuk ve karlı kışında kartopu oynamaya koşacaklar. 5 bin 679 öğretmenimize tek tek teşekkür ediyorum. Asıl başarı onların başarısıdır. Bizim yavrularımız Bitlis'te bu sezonu yoğun karla geçirdiler. Ne yazık ki dönem dönem hava şartlarından dolayı okulu tatil etmek zorunda kaldık. Çok şükür 17 Eylül'de başlayan ilk dönemimizi kazasız, belasız, başarı içerisinde geçirdik. 15 tatilde öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Gelecek dönem onları okullarımızda sağlık ve huzur içerisinde bekliyoruz. Öncelikle Bitlis olmak üzere Türkiye'nin tamamındaki yavrularımıza iyi tatiller diliyorum" dedi.

Bitlis'te eğitim öğretim gören 89 bin 436 öğrenci, karnelerini alarak 15 günlük tatile çıktı.

Merkez Zübeyde Hanım İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Çağatay, karnelerini dağıttığı öğrencilere yarıyıl tatillerini iyi değerlendirmeleri için nasihatlerde bulundu.


TATVAN

Tatvan ilçesinde Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile okuldaki derslikleri gezerek öğrencilere çikolata ikram edip, karnelerini dağıttı.

Öğrencilerin tatili en iyi şekilde değerlendirmesini isteyen Özkan, çocuklara iyi tatiller dileğinde bulundu.

HİZAN

Hizan ilçesinde Şehit Öğretmen Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık İlkokulu ile Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulundaki düzenlenen törende öğrenciler, karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Törene katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, okullardaki derslikleri dolaşarak öğrencilerle ilgilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Güngör ve şube müdürleri ile öğrencilere karnelerini dağıtan Hamitoğlu, öğrencilerin durumları hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Hamitoğlu, yaptığı açıklamada, eğitim için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Hamitoğlu, "Sevgili öğrenciler; iyi bir gelecek için derslerinize iyi çalışmanız gerekiyor. Bu konuda ailelerinizin de sizlere destek olması lazım. Çocuklarımıza düzenli çalışma sistematiğini öğretmemiz gerekiyor. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Tatilde çok iyi dinlenin ama kitap okumayı da ihmal etmeyin." dedi.


ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler karne almanın sevincini yaşadı.

Şehit Muhammed Bozarslan İlkokulunda düzenlenen törene katılan Adilcevaz Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Öğrencilere karnelerini dağıtan Beşkardeş, öğrencilerin tatilde dinlenmelerini ve zaman buldukça da kitap okumalarını tavsiye etti.

AHLAT

Ahlat ilçesinde düzenlenen törende 10 bin 340 öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu ile Ergezen Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve beraberindekiler, okullardaki sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Akgül, öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulundu.


GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde 808 öğretmenin 89 okulda eğitim verdiği 13 bin 666 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Fatih İlkokulunda düzenlenen törende Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Alibeyoğlu, bugün çocukların karne sevincine ortak olduklarını belirterek, "Tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere başarılar ve iyi tatiller diliyorum." dedi.

Budak ise öğrencilere tatilde oyun oynamalarını ve kitap okumalarını tavsiye etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.