Losev

Bitlis ve İlçelerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı
A
a

Bitlis ve İlçelerinde ‘İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis'te, '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' programı düzenlendi.

Programda Tarih öğretmeni Selçuk Akbaba'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiirlerin okunduğu, tiyatro gösterilerinin sunulduğu program, İstiklal Marşı oratoryosunun sahnelenmesi ile son buldu.

Bitlis Anadolu Lisesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AHLAT

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda, Erzen Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından program, video gösterisi ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılması ile devam etti. Şiirlerin okunduğu, tiyatro gösterilerinin sunulduğu programda daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkan Vekili İlhami Gülşen, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, bazı kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HİZAN

Hizan ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu tarafından Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, Hizan Jandarma Karakol Komutanı Salih Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirlerin okunduğu program daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

MUTKİ

Mutki ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mutki Yatılı Bölge Okulu'nda, Mutki Anadolu Lisesi'nce hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarih öğretmeni Tahsin Kaya'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptığı programda, sinevizyon gösterisinin ardından öğrenciler işaret diliyle İstiklal Marşı ve şiirler okudu.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Güroymak İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ayrıca, Güroymak Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri tarafından işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından program, video gösterisi ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılmasıyla devam etti.

Programa Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ADİLCEVAZ 

Adilcevaz ilçesinde de İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adilcevaz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan okul müdürü Hakan Baloğlu, İstiklal Savaşı'nın asla unutulmaması gerektiğini belirterek, "Mehmet Akif Ersoy, 17 yıl süren bir mücadelenin ardından öyle bir şiir yazdı ki savaşlarda yorgun düşmüş bir milleti ürpertti, titretti ve hatta yeniden ayağa kaldırdı. Bu şiir, tarih boyunca yaşanan acıları yansıttı. Hem geçmişi geleceğe bağladı hem de umut kaynağı oldu." dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunarak oratoryo gösterisi sunulmasının ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

TATVAN

Tatvan'da “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi.
Kültür Merkezinde Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi tarafından tertip edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti.
Düzenlenen program şiirlerin okunma ve tiyatro gösterilerinin sunulmasıyla sona erdi.
Kaymakam Mehmet Ali Özkan, program sonunda programda görev alan öğretmen ve öğrencilere tebrik ve teşekkürlerini iletti.
Programa Kaymakam Mehmet Ali Özkan, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.