Losev

Bitlis ve ilçelerinde istiklal marşı'nın kabulü

Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerinde istiklal marşı'nın kabulü
A
a

Bitlis ve İlçelerinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi.

BİTLİS

Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi Din Kültürü Öğretmeni ve ilahi sanatçısı Muzaffer Gürler'in okuduğu ilahi ve ezgilerin ardında, Ersoy'un hayatını konu alan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Mehmet Akif Ersoy'u tanıyanların kendisine hayran kaldığını, birçok ismin sembolleştiğini, bilindiğini ama tanınmadığını belirterek, Ersoy'u iyi tanımak gerektiğini bildirdi.

"Anadolu deyimiyle, Akif denince akla adam gibi adam geliyor" diyen Çınar, "Samimi, büyük, iyi, ihlaslı, imanlı, entelektüel, kaygılı, çok mütevazi ve çok cesur bir adamdı. İnsanlığın bütün güzel karakter ve güzel vasıflarını bünyesinde toplamış bir adamdı. Milli tarihimizin çok zor ve kritik bir döneminde var olan bir adamdı" dedi.

Vali Çınar, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Programa, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TATVAN

Tatvan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi tarafından, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde organize edilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi Müdürü İzzet Oruk, "Çoğu insan Mehmet Akif Ersoy'u sadece İstiklal Marşımızın şairi olarak bilir. Evet gururla söylediğimiz bağımsızlığımızın sembolü marşımızın şairidir. Oysa o bir şair olduğu kadar önemli bir düşünürdür de. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyen vatan şairi Mehmet Akif, İstiklal Marşını en içten kalbi duyguları ile yazmış, Türk millete eşsiz bir armağan bırakmıştır. Aynı zamanda ben milletim için parayla şiir yazmam diyecek kadar da vatanseverdir. Bu vesile ile kendisini rahmetle anarken, aziz hatırasının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum" dedi.

Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Arda Aslan ise, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Düzenlenen program, okulun Almanca Öğretmeni Asuman Özdemir'in "Cenk marşı" isimli şiiri okuması, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan slayt gösterisi, okulun şiir ve müzik korusunun sunumları ile sona erdi. Programın sona ermesinin ardından, İlçe Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki protokol üyeleri sahneye çıkarak programda yer alan öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik etti, ardından toplu fotoğraf çektirdi. Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, kurum amirleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

AHLAT

Ahlat ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla sempozyum düzenlendi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif" konulu sempozyumu veren Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, İstiklal şairi Ersoy'un hayatı anlatarak, öğrencilerle görüş alışverişinde bulundu.


ADİLCEVAZ


İlçe Halk Eğitim merkezi toplantı salonunda Mehmet Kamile Karahan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul öğretmenlerinden Doğuş Çelik, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 95. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından, öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi ve tiyatro gösterisi sahnelendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, en güzel İstiklal Marşı okuyan ve şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Jandarma Komutanı Binbaşı Mesut Başkurt, Belediye Başkanvekili Şenay Beşkardeş, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Yüksekokul Müdürü Murat Çelik, kurum amirleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HİZAN

Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Karasu Yatılı Bölge Okulunca Hizan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Hizan Karasu Yatılı Bölge Okullu öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile devam eden etkinlikte, şiirler okundu. Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğretmeni Sebile Keçeci'nin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra okullararası İstiklal Marşını güzel ve etkili okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmada, Hizan Kadir Has Anadolu Lisesi birinci, Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ikinci, Hizan Lisesi ise üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, İlçe Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin, İlçe Emniyet Amiri Vekili Yılmaz Balıkçı, kurum amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


MUTKİ

Mutki Yatılı Bölge Ortaokulu salonunda düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Kılıç İlçe Jandarma Utku Ergün, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Mutki Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Elik’in yaptığı açılış konuşmasının ardından program, öğrenciler tarafından okunan 'Ya Rab' şiiri ve slayt gösterileri ile devam etti. İlçe’de düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesi öğrencisi Esma Tuncer İkinci olan Mutki Anadolu Lisesi öğrencisi Songül Kardaş ve üçüncü olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sumeyra Geylani ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç ve Garnizon Komutanı Utku Ergün öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.