DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde Dünya Engelliler Günü mesajı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Dünya Engelliler Günü mesajı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle sivil toplum kuruluşları tarafından birer mesaj yayımlandı.

BİTLİS

Bitlis'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Sakatlar Derneği ve Engelliler Derneği Bitlis Şube Başkanı Ahmet Koçyiğit, yaptığı açıklamada, her bireyin bir engelli adayı olduğunu söyledi.
Bu günün toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturma bakımından anlamlı olduğunu ifade eden Koçyiğit, şöyle konuştu:
"Engelli vatandaşların eğitim, giyim, gıda ve benzeri zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi, devletin vazifelerinden biridir. Gerek kamu gerekse özel sektör engelli vatandaşların daha iyi yaşanılabilir bir ortama kavuşması için çaba sarf etmelidir. Engelli bireylere engel çıkarılmamalıdır. Engelli bireyler, sosyal hayattan soğutulmadan topluma kazandırılmalı."

AHLAT

Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellilerin de toplumun bir ferdi olarak benimsenerek, senede bir gün değil, her gün hatırlanarak, sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarının sağlanması gerektiğini belirtti.
Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir değerlendirme yapan Akdemir, "Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır" dedi.
Engellilerin senenin 1 günü değil, 365 günü hatırlanması gerektiğini vurgulayan Akdemir, şunları kaydetti:
"Toplum, engellilerin varlığını bilmeli. Hayatta engelli başlanabileceği gibi, sonradan da engelli olunabilir. Toplumdan isteğimiz empati kurarak, engellilerin de bu hayatın bir parçası olduğunun benimsemeleridir. Engellilerin, eksik ya da kusurlu olarak görülmeden, sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarını sağlamalıyız. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır."

GÜROYMAK

Güroymak Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Erhan Arıtürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Arıtürk, mesajında, engellilerin yaşadıkları sorunları sadece kendilerinin değil, aileleri, çevreleri, toplum ve tüm insanların ortak sorunu olarak kabul ettiklerini bildirdi.
İnsanların her gün engellilerle beraber olduğunu anımsatan Arıtürk, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemlidir. Engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.