DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 2018

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 2018
A
a

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla törenlerle kutlandı.

BİTLİS

Bitlis’te, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, törene katılanların bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende, Vali Ustaoğlu günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Vali Ustaoğlu, "Ulusça, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz" diyerek, şunları söyledi.

"Bugün, tarihi, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 95. yıldönümüdür. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bu aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum. 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelenin, Büyük zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.'diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletlerinin, Parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda, bağımsız,  hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış, İstiklal Savaşımız; işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı, 7’den 70'e, herkesin katılarak, dişiyle, tırnağıyla kazandığı, örnek bir mücadele olarak Dünya tarihine geçmiştir. Kuruluştan bugüne, geçen 95 yılda, Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmeler katetmiş, Dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet; bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir."

Yarınların mirasçısının gençler olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, "Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 95 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Ulusça, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İdri-si Bitlisi’lerin, Feyzullah Ensari’lerin, Sultan Alparslan’ların evlatları olan sizler, Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar, var gücünüzle çalışmalısınız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda, yarınlarımızın mirasçısı olan siz gençlere düşen görevin, tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olduğunu da asla unutmamalısınız" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende, çeşitli dallarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Halk opyunları ekibinin gösterisi ve geçit töreninin yapılmasının ardından kutlamalar sona erdi.

Cumhuriyetin 95. yıldönümü kutlama programının ardından, Vali Ustaoğlu makamında tebrikleri kabul etti.

TATVAN

Tatvan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Dün, Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, bugün Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından, Kültür Merkezi’nde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda slayt gösterileri yapıldı ve birbirinden farklı gösteriler sunuldu.

Programda konuşma yapan Kaymakam Özkan, Cumhuriyetin kuruluş dönemini anlattı ve vatan sevgisinin önemine vurgu yaptı.

Dış güçlerin ülkeyi dışarıdan ve içeriden bölmeye çalıştığını söyleyen Kaymakam Özkan, birlik ve beraberliğe değinerek, tüm şehit ve gazilere minnet ve şükranlarını dile getirdi.

Program, çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Programa, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GÜROYMAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Güroymak ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Güroymak Fatih İlkokulunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. 
Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Alibeyoğlu, Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen, umutsuzluğa kapılmadan, inanç ve kararlılıkla mücadele edip büyük bir zafer kazandı. Bu zaferi de Cumhuriyet ile taçlandırdı. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı için, yapılan atletizm, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Siyasi Parti Başkanları, Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen, öğrenci ve halkın katılımıyla yapıldı.

AHLAT

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül'ün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından şiirler okundu. Daha sonra 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Halk oyunları gösterisinden sonra Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan "Kurtuluş Mücadelesi ve Cumhuriyet" adlı gösteri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde Cumhuriyet Bayramının 95’inci yıldönümü düzenlenen programla kutlandı.

Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Minik öğrenciler tarafından Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman’a çiçek takdim edilmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Karaman yaptı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, halk oyunları ekibi yöresel oyunlarını sergiledi. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Programa, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanvekili Cemil Günay, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Baturay Temur, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Jandarma Komutanı Binbaşı Savaş Dalgıç, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.