DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü kutlandı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü kutlandı
A
a

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü Yıl Dönümü münasebetiyle Bitlis ve İlçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis'te 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı çerçevesinde tören düzenlenerek, şehitler anıldı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Şehitler için yapılan duanın ardından askerler tarafından havaya 3 el saygı atışı yapıldı. Program, şehit güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ın kabrinin ziyaret edilerek, karanfil bırakılması ile sona erdi.

Törene Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ustaoğlu, vali yardımcıları, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı. 

TATVAN

Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan program daha sonra Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda Saygı Duruş ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrencilerin hazırladıkları şiirler okundu, slayt ve kısa film gösterimleri yapıldı.
Kamu Kurum ve Kuruluş amirleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra şehit yakınları ve gaziler de törende yer aldı.
 
Törende bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan,“Necip Türk milletinin birlik ve beraberliği, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünün muhafazası uğruna tereddüt göstermeksizin canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen, bedenlerini katık edip mukaddes kanlarıyla her zerresini suladıkları bu toprakları vatan olarak bizlere kutlu bir miras bırakan aziz şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yaptığımız Malazgirt’le başlayıp asla geçilemeyeceğini tescil ettiğimiz Çanakkale’yle devam eden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı’yla nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir” dedi.

Türk Milletinin birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğini kaydeden Özkan, “Yüce Türk milleti, aziz vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına ilahi bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir. İçimize sirayet eden hainlerin kirli elleriyle sahnelenmek istenen işgal planlarını 15 Temmuz 2016’da yine aynı ruh, bilinç ve cesaretle bertaraf ederek tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Üzerimizde hesap ve planları olanlar bilsinler ki “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla atalarımızın yiğit alınlarının değdiği kutsal vatan topraklarımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programa, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tuğgeneral Tamer Atay, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Uyar, Ticaret ve Sanayi odası başkanı Bilal Adabağ, Ak Parti İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, kamu kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.


GÜROYMAK

Güroymak Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Yatılı Bölge Okulu öğretmenlerinden Pelin Öztürk, kanlarını, canlarını seve seve feda eden kahraman Mehmetçikleri anmak, vatanın her karış toprağında kefensiz yatan şehitleri minnet ve şükranla yad etmek, gelecek nesillere anlatmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Çanakkale Şehitlerini anma programının yarın ilçe genelinde düzenlenecek etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Çelenk sunma törenine, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, Emniyet Müdürü Erbil Başar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


AHLAT

Ahlat ilçesinde '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü' dolayısıyla bir program düzenlendi.

Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Ahlatlı Şehitler Fotoğraf Sergisi'nin açılışı ile devam etti. Daha sonra Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi tarafından Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen program ise 18 Mart dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edilmesi ve 'Geçmişten günümüze mücadele destanımız' konulu sunumla sona erdi.

Programa Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.


HİZAN

Hizan ilçesinde, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu.

Programa, Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Ümit Duyu ve kurum amirleri katıldı. 


MUTKİ

Mutki ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Gün dolayısıyla Dereyolu köyündeki şehitlik de ziyaret edildi.

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Doğan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Tekin Alper, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.