DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları
A
a

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları birer mesaj yayımladı.

BİTLİS VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU

Saygıdeğer Bitlisliler;
 
Tarihi, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 94. Yıldönümünü, tüm ülkede olduğu gibi, ilimizde de büyük bir coşku içinde, gururla kutluyoruz. Kuruluştan bugüne, geçen 94 yılda, Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmelere imza atmış, dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet; bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir. Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Ulusça, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğimizi unutmamalıyız. 

Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamını bozarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine bölücü terör unsurları tarafından zaman zaman hain saldırılar yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi, bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Bitlisli hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.

TATVAN KAYMAKAMI MEHMET ALİ ÖZKAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutluyoruz.
Cumhuriyetimiz, 94 yılda başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere eğitim, sağlık, bilim ve teknoloji gibi birçok alanda çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Milletimizin köklü geçmişi, zengin kültürü ve bulunduğu coğrafik konumu ile geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum milletlerin umudu olmaya devam etm...ektedir.
Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de vatanını tehdit altında gördüğünde, olağanüstü bir cesaret ve kahramanlık ile bu tehdidi bertaraf edeceğini, hürriyetinden ve bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini, vatanı için hiç çekinmeden canını verebileceğini, ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar bu topraklarda var olacağını tüm dünyaya göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğrunda kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

GÜROYMAK KAYMAKAMI UFUK ÖZEN ALİBEYOĞLU

Bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturu ile kurulan Cumhuriyetimiz; azmin kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur.
Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği çok büyük bir zaferdir. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacağız.
Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.
Bu kutlu gün münasebetiyle;
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

TAŞGAD'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI 
 
Tatvan Şehit Aİleleri Ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf ÖZDEMİR, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan ÖZDEMİR , yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümünü Tatvan ’da  coşkuyla kutlamanın sevincini ve haklı gururunu duyuyoruz. Bugün, milli kurtuluş mücadelemizin başarıya ulaşmasının ardından, milletimizin yeni bir devlete ve yeni bir rejime kavuşmasının 94. yıl dönümünü kutlamaktayız. Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz için onur ve gurur vesilesidir. Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 94. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilirken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, başta Tatvanlı hemşehrilerimizin olmak üzere tüm Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

BİGADER’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Başkanı Mahir Okay, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BİGADER  Başkanı Mahir Okay mesajında "Birlikte huzur ve barış içinde yaşamayı, tarih sahnesine çıktığı günden bu yana başarmış ender milletlerden olan Türk Milleti, bu devlet tecrübesini ve diğer topluluklara örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşımıştır. Birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap vermek noktasında büyük bir Kurtuluş mücadelesi veren bu millet, doğasına en uygun bir yönetim biçimi olan Cumhuriyetin ilanıyla daha aydınlık bir yolda yürümeye başlamıştır. 29 Ekim 1923’te tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundaki heyecan ve gururu 94. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız. Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. Bizler her zamankinden çok çalışmalı, Cumhuriyet rejiminin sağladığı demokratik özgürlükler ortamında, bu bereketli coğrafyanın nimetlerinden ve imkânlarından herkesin faydalanmasına gayret etmeliyiz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız olan bu günlerde bizler, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bireyleri olarak, Cumhuriyet felsefesini ve modern bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi özümsediğimiz gibi muasır medeniyete giden yolda en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve hoşgörüyü, azim ve kararlığı muhafaza etmeli, bu hissiyatı yeni nesillere de benimsetmeliyiz. Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. " dedi.

BİGACEM’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Özcan Çiriş,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Özcan Çiriş tarafından yayımlanan mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, 94 yılda başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere eğitim, sağlık, bilim ve teknoloji gibi birçok alanda çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Milletimizin köklü geçmişi, zengin kültürü ve bulunduğu coğrafik konumu ile geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum milletlerin umudu olmaya devam etmektedir. Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de vatanını tehdit altında gördüğünde, olağanüstü bir cesaret ve kahramanlık ile bu tehdidi bertaraf edeceğini, hürriyetinden ve bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini, vatanı için hiç çekinmeden canını verebileceğini, ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar bu topraklarda var olacağını tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğrunda kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” Diye konuştu.

BİBAD'TAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bitlis Basın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kılıç , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılı tüm aziz milletimize kutlu olsun” diyen Başkan Kılıç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan cumhuriyetimizin ilanının 94. yıldönümünü milletçe birlikte kutlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması, tarihin yazdığı ender bir başarıdır. Aziz milletimizin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceği, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgür düşünebilen, bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde yetkili ve etkili bireyler yetiştirmiştir. Kurtuluş Savaşı, aziz milletimizin yoktan var olma mücadelesidir. Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir ve tarihte ender görülen bir kahramanlık destanıdır. Cumhuriyet her şeyden önce barışın, huzurun ve kardeşliğin gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük milletimiz sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun, kardeşliğin din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmeyen yeminli bir millettir. 94 yıl önce bizlere cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı ve bugünleri armağan edenlerin zaferiydi. Bu zafer tarihte çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Birçok alanda yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını iyi yapmalıyız, o nedenle emanetçisi olduğumuz bu ulvi mirasımızı koruyup kollamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.