DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü Yıldönümü törenle kutlandı.

BİTLİS

İsmail Eren Kapalı Spor Salonundaki törende Vali İsmail Ustaoğlu, tören birliklerini selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Konuşmaya Vali İsmail Ustaoğlu yaptı. Ustaoğlu, “Bugün, tarihi, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 94. yıldönümüdür. Bu vesileyle hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 94 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda, önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Ulusça, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil; 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sevgili Öğrenciler; Bedi’üz-Zaman Said-i Nursi’lerin, Eşref-i Bitlisi’lerin, Feyzullah Ensari’lerin, Alparslan’ların evlatları olan sizler, Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar, var gücünüzle çalışmalısınız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda, yarınlarımızın mirasçısı olan siz gençlere düşen görevin, tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olduğunu da asla unutmamalısınız. Ulu Önder Atatürk, sizlere güvenini şöyle ifade etmiştir: “Türkiye Cumhuriyeti, her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlâtlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır."

Tören, yarışmada dereceye girenleri ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinde Vali İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Tolga Polat ve Murat Kütük halay çekti. Törenin ardından Vali Ustaoğlu, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. 

TATVAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümü münasebetiyle ilçemizde kutlama programı düzenlendi.
Önceki gün Kaymakamlığımız bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı bu gün ise Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan’ın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay ve Belediye Başkan Vekili Baki Menteş ile birlikte kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesi, kokteyl programı ve kutlama tö...reni ile devam etti.
Tatvan Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Konuşmasında Vatan ve Bayrağın önemine vurgu yapan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, 94 yılda başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere eğitim, sağlık, bilim ve teknoloji gibi birçok alanda çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Milletimizin köklü geçmişi, zengin kültürü ve bulunduğu coğrafik konumu ile geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum milletlerin umudu olmaya devam etmektedir. Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de vatanını tehdit altında gördüğünde, olağanüstü bir cesaret ve kahramanlık ile bu tehdidi bertaraf edeceğini, hürriyetinden ve bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini, vatanı için hiç çekinmeden canını verebileceğini, ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar bu topraklarda var olacağını tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğrunda kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” Diye konuştu.
Düzenlenen program, öğrencilerin şiir okuması, slayt gösterisi, spor gösterileri, ödül töreni, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, program sonunda programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve idarecileri tebrik ederek, teşekkürlerini iletti.
Düzenlenen törene Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkan Vekili Baki Menteş, İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tercan, kamu kurum amirleri, askeri erkan, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

GÜROYMAK

İlçedeki Güroymak Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonun'da düzenlendi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Alibeyoğlu, Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen, umutsuzluğa kapılmadan, inanç ve kararlılıkla mücadele edip büyük bir zafer kazandı. Bu zaferi de Cumhuriyet ile taçlandırdı. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir dedi. 
Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, yapılan atletizm, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verdi. 
Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Ateş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AHLAT

Ahlat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve Belediye Başkan Vekili Güven Gültay öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül yaptı.

Kaymakam Akgül 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayarak; “ Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere bu güzel vatanımızı bizlere emanet eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Cumhuriyetin Doğuşu adlı gösteri yapıldı.  Daha sonra 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
Halk oyunları gösterisinden sonra öğrenciler tarafından yapılan Cumhuriyet Şöleni adlı gösteri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Ahlat’ta ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yıldönümü kutlama töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte sona erdi.
Düzenlenen kutlama programına Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

ADİLCEVAZ

Adilcevaz ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Necmettin Boz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Kamu Kurum Amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman; Türk milletinin istiklalini, istikbalini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılarla kendisine esaret zinciri vurulmasına asla rıza göstermeyeceğini nice kahramanlıklar ve türlü fedakârlıklar sonucu kazandığı İstiklal Savaşı ile bir kez daha en güçlü şekilde gösterdiğini vurguladı. 

Kaymakam Karaman "Milletimiz, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, yeniden şahlanışının miladı olan bu büyük zaferi, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmıştır. Binlerce yıllık güçlü ve dirayetli devlet tecrübesi üzerine inşa edilen ve bugün 94. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi; millet olarak daima daha ileri noktalara taşıma, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığını sürdürmekteyiz. Türkiye’nin gelişimini hazmedemeyen, milletimizi belirlediği hedeflerden alıkoymaya çalışan tüm düşmanlarımızın hain emellerini, giriştikleri kalleş saldırılarını millet olarak kardeşlik ruhuyla birleşip bütünleşerek bertaraf etmeye ve çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Bu salonu tıklım tıklım dolduran siz değerli Adilcevaz’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Adilcevaz Kamile Karahan Okulu tarafından düzenlenen programda Şiirler Okunup Gösteriler yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. 

HİZAN

Hizan ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş yapıldı.

İlçe Kaymakamlığı ve Hizan Gençlik Merkezince düzenlenen meşaleli yürüyüşe katılan vatandaşlar, dev Türk Bayrağı açtı.

Ellerinde bayraklar ve meşalelerle, sirenler eşliğinde Hükümet Konağı önünden ilçe merkezindeki meydana kadar yürüyen yüzlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Meydanda havai fişeklerin atılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla yürüyüş sona erdi.

Yürüyüşe, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Hizan Komando Tabur Komutanı Binbaşı Ümit Duyu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Yıldırım, Emniyet Müdürü Ali Üzmez, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MUTKİ

Mutki Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlene tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı dinletildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Cumhuriyetin 94 yıl önce büyük fedakarlıklarla kurulduğunu belirterek “ Geçmişte ecdadımız didinmişler yeri gelmiş canlarını vermişler ve cumhuriyeti kurmuşlar. Bizimde bugün üzerimize düşen görev ve sorumluluklar var. Değerli öğretmenler! Eğitimciler, sizler cumhuriyeti koruyacak, payidar kılacak nesiller yetiştirdikçe, gaflet, dalalet ve hatta her çeşit hıyanet sonuçsuz kalacak. Türkiye bugün İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik bir ülke, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar unsuru ve Avrupa Birliği’ne aday bir ülkedir. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı tebrik eder, başta büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları ile özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve son yıllarda hain pusularda şehit olan askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Tören, öğrencilerin şiirleri, tiyatro gösterileri ile devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmensin ardından sona erdi. Törenden sonra Kaymakam Kılıç, makamında tebrikleri kabul etti.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.