Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019
A
a

Bitlis ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

BİTLİS

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, 23 Nisan'ın milli egemenliğin temelinin atıldığı gün olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza 1929 yılında bu bayramı armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız gününüz, bayramınız kutlu olsun. Her gününüz bayram olsun. Bize bu bayramı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajının okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Program, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, şiirlerin okunması ve şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Törene, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Nihat Pullu, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


GÜROYMAK

Güroymak Fatih İlkokulu okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Törende konuşan Güroymak Fatih İlkokulu müdürü Faruk Uğuş, 23 Nisan'ın milli egemenliğin temelinin atıldığı gün olduğunu belirterek, çocuklar gün sizin gününüz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanızdır dedi. 

Öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Program, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, şiirlerin okunması ve şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi. 
Törene, Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Kılıçarslan, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti. Tatvan Kıyıdüzü İlkokulu tarafından tertip edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti. Birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı program, şiirlerin okunması ve slayt gösterisiyle ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile program sona erdi. Programı kapsamında Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'yi ziyaret eden çocuklar, temsili olarak makam koltuğuna oturdu. Program sonrası Kaymakam Özkan, şehit ve gazi aileleri çocuklarını makamında ağırladı.

HİZAN

Hizanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Güngör, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi. Kutlamalar daha sonra ilçe stadyumunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından çeşitli etkinliklerle program son buldu. Kutlamalara İlçe Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenciler ile birlikte vatandaşlar katıldı.

AHLAT

Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor salonunda düzenlenen programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından yapılan bir birinden güzel gösteriler renkli görüntüler oluştururken, program şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla birlikte 23 Nisan kutlamaları sona erdi.

Programa Ahlat Kaymakam Vekili Hamza Selçuk, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

MUTKİ

Program saat 09.30´da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu  tarafında Atatürk anıtına çelenk bırakmayla başla Çelenk töreninin ardından saat 10.00´da Mutki YBO salonunda kutlama programına geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu´nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Programa İlçe Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, çok sayıda kurum amirleri, vatandaş, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programda çeşitli gösteriler, oyunlar, şiirler ve yarışmalar yer aldı. Programda sergilenen oyun, gösteri ve şiirler halk tarafında büyük bir ilgiyle izlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninin ardından programa sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.