Losev

Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Kutlamaları

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 23 Nisan Kutlamaları
A
a

Bitlis'te ve İlçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

BİTLİS'TE 23 NİSAN KUTLAMASI

Program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anıt önündeki törenin ardından kutlamalara 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle devam edildi. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Yurderi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış günü olan 23 Nisan'ın aynı zamanda geleceğin teminatı çocuklar için bir bayram olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Bu bayramın çocuklara duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlıklarının da bu ülke için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Yurderi, "Her birinizin insan haklarına saygılı, insani ve ahlaki yönden sağlıklı ve dengeli yetişmiş, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak, çevreye duyarlı vatandaşlık bilinci gelişmiş bireyler olması da yine büyük önem arz etmektedir. Sizler yenilikçi, üretken ve hayat boyu öğrenme yaklaşımını benimsemiş bireyler olarak bir ülkenin, bir geleceğin hayalini kurmalısınız. Bu niteliklere sahip sizlerin hem kendi hayallerini hem de toplumun hayallerini gerçekleştirerek, ülkemizi bugün olduğundan çok daha ileri noktalara taşımanız da büyük önem arz etmektedir. Her biriniz gün gelecek, bu ülkenin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları olacaksınız. Türkiye'nin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaksınız" dedi.

Kutlama programı, anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

AHLAT'TA 23 NİSAN KUTLAMASI

Program, Sabah Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'ün büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için okulların gösterisinin yapılması için Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonuna geçildi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Kaymak ve Ahlat Belediye Başkan Vekili Nail Uslu, halkın ve çocukların bayramını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, dünya nüfusunun önemli bir bölümünü çocukların oluşturduğuna değinerek, hiçbir ülkede çocukların böyle özel bir gününün olmadığını söyledi.

Öğrenciler tarafından 23 Nisan ile ilgili yazı ve şiirlerin okunmasının ardından sahnelenen folklor gösterileri ise izleyenler tarafından oldukça beğenildi. Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Program, Selçuklu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan gösterilerle sona erdi.

ADİLCEVAZ'DA 23 NİSAN KUTLAMASI

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Belediye Meydanı'nda devam etti. Renkli görüntülere sahne olan Belediye Meydanı'ndaki kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Atatürk'ün dünya çocuklarına armağanı olduğunu belirterek, tüm çocukların bayramını kutladı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların ardından, çeşitli gösteriler sunuldu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği törene Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Garnizon Komutanı Mesut Başkurt, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TATVAN'DA 23 NİSAN KUTLAMASI

Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla törene Tatvan Şehir Stadyumu'nda devam edildi. Şiirlerin okunduğu ve yarışmaların düzenlendiği etkinlikte, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterileri yapılırken, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HİZAN'DA 23 NİSAN KUTLAMASI

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hizan Merkez Yatılı Bölge Okulunda devam etti.

Öğrencilerin 23 Nisan'la ilgili kompozisyon ve şiirler okuduğu kutlamalarda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, bugünün ülkede çocuklara verilen değerin bir ispatı olduğunu dile getirdi.

23 Nisan'ın sevgi ve barış tohumlarının atıldığı gün olduğunu ve tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlandığını bildiren Arvas, "Bugün çocukların ülke idaresinde benim de söz hakkım var dediği gündür. Bugün milli güçlerin etken, milli iradenin egemen olmasına dayalı olan milli egemenlik ruhunun millete devredildiği gündür" dedi.

Konuşmanın ardından, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim voleybol ve futbol turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Sedat İnci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bostan, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.