Losev

Bitlis ve İlçelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu karneler dağıtıldı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu karneler dağıtıldı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda öğrenciler karne alarak yaz tatiline girdi.

BİTLİS

Bitlis'te 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda 88 bin 935 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şems-i Bitlis İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, şube müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Okul bahçesinde Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ı çiçeklerle karşılayan öğrenciler, daha sonra karnelerini aldılar. Burada açıklamada bulanan Vali Çağatay, öğrencilere güzel bir tatil geçirmeleri tavsiyelerinde bulunarak, "2018-2019 eğitim öğretim yılının bugün Şems-i Bitlis İlkokulunda öğrencilere karne vererek bitiriyoruz. Bitlis'te 742 eğitim kurumumuz var. Burada yaklaşık 6 bin 455 öğretmenimizle 88 bin 935 öğrencimizle bir eğitim öğretim yılına daha başarılı bir şekilde tamamladık. Eğitim öğretim yılının Bitlis açısında başarılı bir şekilde geçtiğini diyebilirim" dedi.

Sınıflara girerek öğrencilere tek tek karnelerini veren Vali Oktay Çağatay ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldılar.

GÜROYMAK

Güroymak ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesinden dolayı 14 bin 300 öğrenci karne aldı.

Güroymak Fatih İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, öğrencileri tek tek davet ederek karnelerini verdi. 
Burada öğrencilerle önce sohbet edip, çeşitli sorular sorarak bir süre nasihatte bulunan Kaymakam Alibeyoğlu, karne alan öğrencilerin velileri ile beraber hatıra fotoğrafı çekti. Kaymakam Alibeyoğlu, Güroymak ilçemizde 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesinden dolayı 14 bin 300 öğrencimiz karne aldı ve İlçemizde 91 Okulumuzda 948 Öğretmen görev yaptı. 

Karne dağıtım törenine Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Kurum Müdürleri ve Velilerin katılımıyla yapıldı.

AHLAT

Ahlat ilçesinde 10 bin 200 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Vakıfbank İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkan Vekili Nuri Alpaslan, Milli Eğitim Şube müdürleri Bülent Bildirici ve Taner Dalga ile veliler katıldı. Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Akgül ve beraberindekiler, iyi tatiller dileklerinde bulundular. Çekilen hatıra fotoğrafıyla birlikte karne töreni sona erdi.

MUTKİ

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Atatürk İlkokulu, Anaokulu ve Atatürk Ortaokulu´nda düzenlenen karne töreni ile sona erdi. Törene İlçe Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Belediye Başkan Vekili Nurettin Yol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu, Şube Müdürleri Sayın İbrahim Budakve Asef İşbiter katılmaları ve öğrenciler ile aralarında geçen diyaloglar renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. 

Karnelerin dağıtımından sonra öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile İstiklal Marşı okundu ve akabinde tören son buldu. 

TATVAN

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, 2018-2019 eğitim yılının tamamlanmasının ardından Zeki Ergezen İlkokulu’nda öğrencilerine karne dağıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul idarecileri ve öğretmenler tarafından okul bahçesinde karşılanan Kaymakam Özkan, sınıfları gezip karne dağıttı.
Kaymakam Özkan, öğrencilerle bir süre sohbet ederek “Tatilde güzelce dinlenin, ama dinlenirken bol bol kitap okuyun ve tatilinizi en iyi şekilde değerlendirin” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.