Losev

Bitlis Ve İlçelerinde 19 Mayıs Coşkusu

Videoyu Aç Bitlis Ve İlçelerinde 19 Mayıs Coşkusu
A
a

Bitlis ve İlçelerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen programlarla kutlandı.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Ardından ise spor gösterileri ve halk oyunlarıyla devam etti.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, buradaki programda yaptığı konuşmada, "Büyük Atatürk, büyük vizyon ve bu görüşlerin ifadesi bu bayramı ülkenin kurtuluşu ile birlikte ülkenin geleceği gençlere armağan etmiştir." dedi.

"Bir ülke yetiştirdiği genç nüfusu ile ancak geleceğe güvenle bakabilir." diyen Vali Yurdakul, "Bu bakımdan büyük Atatürk’ün bu vizyonerliğini, uzak görüşün işareti, ülkemiz, ülkemizin geleceği gençlere emanet edilmiştir. Eğer bu ülkenin gençleri ruh ve maneviyata bağlı ise, nitelikli ise, sporu, okumayı, yazmayı memleketinin değe3rlerini içselleştirmeyi hal ve hareket olarak sergilemeyi becerebiliyorsa, o ülke geleceğe ümitle bakıyor demektir." diye konuştu.

Valilik başta olmak üzere bütün kuruluşların gençlerin bu meyanda yetiştirilmesi anlamında büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Yurdakul, şunları kaydetti: "Bir taraftan Gençlik Spor Bakanlığı yatırımlarımız, diğer tarafta yerel kaynak olan İl Özel İdaresi ile olan katkılarımızla gençlerimizi her bakımdan geliştirmek istiyoruz. Bir taraftan gelişim ve ruhi değişimi sağlarken, aynı zamanda onlarda kafa ve beden değişimizi sağlayıp, ülkemizin yarınlarını ve geleceğini sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle Bitlis’te kar sporunun, kayak sporunun ve atletizmin zirvede olduğu bu kentte gençler için hazır çizilmiş bir yol haritası vardır. Bu duygu ve düşünceler içersinde bütün gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven de herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve sportif gösterilerin sunumu ile program sona erdi.

Etkinlikler kapsamında ise akşam saat 19.00’da ise Kültür Merkezi'nde 'Gurbette Parlayan Nur, Said-i Nursi' tiyatro oyunu sahnelenecek.

AHLAT

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından, minik öğrencilerin yapmış olduğu tekvando ve güreş gösterileri ile program sona erdi.

HİZAN

Hükümet konağı önünde Atatürk Anıtı'na Hizan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şiar Gümüş'ün çelenk sunmasıyla başlayan törene Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan, İlçe Belediye Başkan Arif Taylan, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Deş ve daire amirleri katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

ADİLCEVAZ

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan tören, Adilcevaz Belediye Parkında  devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı. Öğrenciler arasında Güreş müsabakası, Kol Güreşi ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Alaattin Uluğ, Garnizon Komutanı Mesut Balkurt,Emniyet Müdürü Cihan Ercan ve Vatandaşlar Katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.