Losev

Bitlis ve İlçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı 2018

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı 2018
A
a

Bitlis ve İlçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

BİTLİS

Bitlis’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Gökmeydan’da başlayan program Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşlu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, kurum amirleri, askeri erkan, Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz ve gaziler katıldı.
Programda konuşan Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz, gazilik mertebesinin kutsal olduğunu belirterek, “Bugün olsa yine kanımızla canımızla aynı göreve gideriz” dedi. Solmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Sakarya Meydan muharebesinin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de gazilik unvanı verilmesinin yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  Bugün KKTC, Kore Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatında kazanılan gazilik unvanımızı onurlandırdığımız gündür. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnettarlığımızı sunuyoruz.”
Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Jandarma Komutanlığında görevli bir subay tarafından yapıldı. Program şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.
Programın ardından Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Polisevinde Gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmasında şehitler ve gaziler sayesinde bugün bayrağımızın dalgalanmadığı yerin kalmadığını belirtti. 
Ustaoğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzer bu bayrak ve millet için canının feda eden şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz. 19 Eylül aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının veriliş yıldönümü. Bugün ülkemizin her yerinde gaziler günü kutlanıyor. Bu millet için bayrak ve topraklar için gözünü kırpmadan savaşan ve farklı şekilde uzuvlarını kaybeden bu vatan için kan akıtan gazilerimiz. Gözüpek ve gözünü kırpmadan milyonlarca şehit olmaya ve gazi olmaya hazır gençlerimiz var. Yüzyıllardır bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar var. Bu topraklar için canının verenlerin hazır olduğunu biliyoruz. Bu coğrafya üzerinde hesabı olanlara karşı hep birlikte diri ve iri olarak bu vatan savunmasında gayret göstereceğiz. Ülkemiz her dönem farklı senaryolar ve farklı hesaplar yapanlar hep olmuştur. Bu gazi il Bitlis, Rus işgalinde binlerce şehitler veren bir ildir. Bu acıyı derinden yaşayan ildir. Aradan 100 yıl geçmiş. Bu coğrafya üzerinde tekrar PKK üzerinden oyunlar sergilenmiş. Acılar yaşatılmış. Bugün gelinen noktada yek vücut olarak polisi, askeri, korucusu ile kahramanca mücadele verilerek huzur tesis edilen bir iklim yaşıyoruz. Gidilemeyen köyümüz, mezramız, vadimiz yoktur.  Bayrağımızın her yerde dalgalandığı bir süreci yaşıyoruz. Bunu burada bulunan gazi ve şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize minnettarlığımız sunuyorum.”

ADİLCEVAZ

İlçe meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Jandarma Uzman Serkan Arıöz'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törene Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

AHLAT

Ahlat Kaymakamlığı önün Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Personel Üsteğmen Bahri Sivaslıoğlu yaptı. Sivaslıoğlu konuşmasında, "Sakarya Meydan Muhaberesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 mareşallık ve gazilik ünvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir" dedi.

Tören ikramların ardından sona erdi. Düzenlenen törene Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

TATVAN

Sabah saatlerinde Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen program, çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.
Akabinde ise günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Kaymakamlık bahçesindeki programın ardından, Kaymakam Mehmet Ali Özkan, ilçedeki Gazileri makamında ağırladı. Ardından ise Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Gazileri Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında ağırladı. Burada gaziler ile bir araya gelen Kaymakam Mehmet Ali Özkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay gazilerin gününü kutlayarak, katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Düzenlenen programa Kaymakam Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, kamu kurum amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

MUTKİ

Mutki Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı çerçevesindeki tören, Mutki Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hediye Kaya yaparak “19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan cefakâr ve kahraman gazilerimizin kahramanlık günüdür. Bu günü kutlamanın heyecanı ve gururu içerisindeyim. 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül atamızdan bize en büyük mirastır” dedi. Jandarma Er Serhat Çevik Zap Suyu şiirini okuyarak duygularını paylaştı.
 
Mutki Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Serkan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Evren Hızlı, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Tekin Alper, Özel İdare Müdürü Erkan Coşkun, İlçe Müftüsü Nur Muhammed Geylani, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Levendoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Ali Dalga, diğer kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören sonrası Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Serkan Şahin, Mutki Belediyesi Çay Bahçesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.

GÜROYMAK

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu.

Törenin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, gazileri makamında kabul etti.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Murat Küçük, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.