DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
A
a

Bitlis il merkezi ve ilçelerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Bitlis'te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Atatürk'ün ölümün 79'ncu yıldönümü münasebeti ile Bitlis'te anma programı gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı, daha sonra Kültür Merkezinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Atatürk konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrası öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesiyle program sona erdi.

Programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere askeri erkan ve diğer kamu kurum amirleri katıldı.

Tatvan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kaymakamlık bahçesinde sabah 09.00'da başlayan program kapsamında Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi. Kaymakamlık bahçesindeki çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Düzenlenen çelenk sunma törenine Kaymakam Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, askeri erkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Güroymak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Güroymak'ta, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'ncu yılı dolayısıyla anma tören düzenlendi.
Güroymak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma programı daha sonra Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda devam etti. Burada ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk'ten anılar okundu. Program slayt gösterisinin ardından Atatürk'ün sevdiği türküler ve oratoryo gösterisiyle birlikte sona erdi. 

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Ateş, kamu kurumlarının müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Ahlat'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bayındır İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Tuğba Aydoğan yaptı.

10 Kasım Atatürk'ün anma programı, öğrenciler tarafından okunan şiirler, oratoryo gösterisiyle devam etti. Anma programı öğrencilerle çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Programa Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı A. Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Adilcevaz'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Adilcevaz ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda devam eden programda, İnönü Ortaokulu öğretmenlerinden Yunus Saban, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi, şiirlerin okunması ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanvekili Nevzat Karayel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, STK temsilcileri, muhtarlar, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.