DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve Güroymak'ta operasyon 15 gözaltı

Videoyu Aç Bitlis ve Güroymak'ta operasyon 15 gözaltı
A
a

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

İl Merkezi ve Güroymak'ta iki ayrı operasyon gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güroymak ilçemizde 'silahlı terör örgütüne üye oldukları', 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları', 'terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri', 'terör örgütüne eleman temin ettikleri' tespit edilen 6 şahsa yönelik, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimat kapsamında eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiştir. Operasyonda 6 şahıs gözaltına alınmıştır. Aynı gün Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerince yapılan operasyonda da 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, ayrıca Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Bitlis Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalışması sonucu 5 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Yapılan işlemlerin ardından şüphelilerden ikisinin Siirt Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiğine yer verilen açıklamada, "Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 29 dolu fişek, pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 2 şarjör, 2 kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait 20 fişek ve çok sayıda dijital ve yazılı örgütsel doküman, kalaşnikof marka silaha ait 3 boş şarjör, satışa hazır 29 fişek tabir edilen kubar esrar, 378 gram esrar tohumu, 615 gram Hint keneviri, hançer, 7 çakı bıçağı ve muşta ele geçirilmiştir" denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.