Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Videoyu Aç Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın Öğretmenler Günü Mesajı
A
a

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Bitlis Valisi Çağatay mesajında, 1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Değerli Öğretmenler, İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir ve bu onurlu görevi ifa eden öğretmenler, hiç şüphesiz saygıya ve övgüye fazlasıyla layıktırlar. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Fedakarlığın, sabrın, görevine tanıdığı ehemmiyetin ve hoşgörünün timsali olan öğretmenlerimiz, geleceğimizi kurgulayan iradenin de en temel unsurlarıdır. Nitekim Başöğretmen Atatürk, “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir.” diyerek öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve millet olma bilincindeki önemini vurgulamış ve geleceği de onlara emanet etmiştir.

İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. “İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız” diyen bir anlayışın temsilcileri ve eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdikleri binlerce çocuğun ruhuna ışık saçmaktadır. Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyor; çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; bizleri bilgi toplumu çağına hazırlayan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu kutsi görevi ifa ederken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anar; bu ülkeye tıpkı kendileri gibi faydalı olacak ve hizmet edecek vatan evlatları yetiştirmeleri temennilerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.