Losev

Bitlis Valiliği Geven Bitkisi'nin Korunması İçin Genelge Çıkardı

Videoyu Aç Bitlis Valiliği Geven Bitkisi'nin Korunması İçin Genelge Çıkardı
A
a

Bitlis Valiliği, arıcılık ve tabiatın korunması için büyük önem arz eden Geven Bitkisi’nin korunması amacıyla 02.12.2014 tarih ve 68167424-010.06.99-5810 sayılı bir genelge yayınladı.

Vali Orhan Öztürk imzalı genelgede tabiata ve özellikle de balcılığa zarar veren Geven Bitkisi’nin tahrip edilmesinin önüne geçilmesi için ilgili kurumlara gereğinin yapılması yönünde talimat verildi.

Bitlis Valiliği’nin  02.12.2014 tarih ve 68167424-010.06.99-5810 sayılı genelgesi

İlimizdeki balcılık faaliyeti açısından son derece mühim olan geven bitkilerinin, yakacak olarak kullanılmak üzere söküldüğü tespit edilmiş olup tabiata ve bilhassa balcılığa büyük zarar veren bu nevi fiillerin engellenmesi maksadıyla  aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre hareket edilmesi mecburiyeti hâsıl olmuştur:

1-İlimiz genelinde, bu fiilleri işleyenlere matufen kolluk kuvvetleri tarafından tavizsiz bir şekilde idarî ve adlî işlem tesis edilecektir.
2-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geven bitki örtüsünün korunması ve yaygınlaştırılması için her nevi tedbir acilen alınacaktır.
3-Kaymakamlıklarımız tarafından derhal başta muhtarlar olmak üzere ilçe halklarına matufen, bu bitkinin ehemmiyetini anlaşılır kılacak eğitim çalışmaları başlatılacak ve ikazlar yapılacaktır.
4-İlk 3 madde çerçevesinde tesis edilen işlemler, bütün safahatıyla birlikte ve aylık periyotlar hâlinde Valiliğimize (Vali Yardımcısı Ömer Faruk İLHAN'a) raporlanacaktır.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.