Losev

Bitlis Vali Yardımcısı ve 3 İlçenin Kaymakamı Görevden İhraç edildi

Videoyu Aç Bitlis Vali Yardımcısı ve 3 İlçenin Kaymakamı Görevden İhraç edildi
A
a

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye geneli açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 42 bin 881 memur ihraç edildi.

Resmi Gazetenin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi memuriyetten çıkarıldı.

OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecektir. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecektir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaktır. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacaktır.

Bitlis Vali Yardımcısı ve 3 İlçenin Kaymakamı Görevden İhraç edildi

İşte isim listesi

1- Vali Yardımcısı Salih Altun
2- Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek
3- Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı
4- Tatvan Kaymakamı Murat Erkan

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.