Losev

Bitlis Ülkü Ocakları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Bayrak Yürüyüşü

Videoyu Aç Bitlis Ülkü Ocakları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Bayrak Yürüyüşü
A
a

Bitlis'te bayrak yürüyüşü yapan Ülkü Ocakları Bitlis Şubesiyle ile sivil toplum kuruluşlarının, Diyarbakır'daki Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek amacıyla, yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe Ülkü ocakları yanı sıra Kamu Sen başkanları ile Bitlis şehit aileleri derneği başkanı katıldı.

Bitlis’te akşam saatlerine doğru Kazımpaşa ilköğretim okulunun önünden merkez Ulu Cami önüne doğru bayrak ile yürüyüş yapılarak ulu cami önünde Bitlis İl Ülkü ocakları Başkanı Ersin KURT olayla ilgili şu açıklamada bulundu. 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.

Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz: Yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor. Dedi ve Yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.