Losev

Bitlis’teki Bedensel Engelli Bireyler İçin Ücretsiz Elbise Dikilecek

Videoyu Aç Bitlis’teki Bedensel Engelli Bireyler İçin Ücretsiz Elbise Dikilecek
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (BİTSİAD) protokolü ve Bitlis Halk Eğitimi Merkezi destekli yürütülen proje kapsamında, BEÜ yerleşkesinde kurulan tekstil atölyesinde, Bitlis il genelindeki bedensel engelli bireyler için ücretsiz kıyafet dikilecek.

BEÜ ile BİTSİAD arasından 2022 yılının Ekim ayında imzalanan iş garantili tekstil kursu kapsamında, 1 Aralık 2022 tarihinde BEÜ’nün Rahva bölgesindeki yerleşkesinde tekstil atölyesi kuruldu ve ücretsiz olarak tekstil kursları açıldı. Kontenjan sınırı olmayan ve 2 yıl boyunca devam edecek projeye, engelli bireyler için ücretsiz kıyafet dikimi programı dahil edildi. Bu program kapsamında tekstil kursu devam ederken aynı zamanda engelli bireyler için ücretsiz olarak kıyafet üretilecek.

Kumaş dahil olmak üzere tamamen ücretsiz olarak bedensel engelli vatandaşlar için kıyafet üretimine başladıklarını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Bedensel engelli vatandaşlarımız için istedikleri elbise ve benzeri giyim ürünlerini buradaki tekstil atölyemizde sponsorlarımızın desteğiyle üretmeye başladık. Bedensel engelli bireyler kendilerine uygun bedende giyim bulamaya biliyorlar ve bu konuda sorun yaşayabiliyorlar. Giyim konusundaki sorunlarını hafifletmek amacıyla imkan sunmaya çalıştık ve bu programımızı hayata geçirdik. Atölyemiz hazır ve tekstil kursları devam ederken aynı zamanda bedensel engelli bireyler için talepler doğrultusunda elbise üretimi yapılacak. Onların bize sadece sipariş vermesi yeterli, kumaş ve benzeri malzeme getirmeyecekler. Kumaş ve dikim bizden, yani kumaşı sponsorlar desteklerken, dikimi de bizim buradaki atölyede yapılacak. Bu bölgedeki ilk proje ve programdır” dedi.

Proje koordinatörü BEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) Müdürü Öğr. Gör. Esra Dursun ise, “Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (BİTSİAD) protokolü ve Bitlis Halk Eğitimi Merkezi destekli yapılan projemizde tekstil sektörüne yönelik olarak vasıflı personel yetiştirmeye başladık. Burada tekstil kurslarımızı açmışken, bedensel engelli kardeşlerimizin de hayatını kolaylaştırmak için ‘Bir Çift Yürek” isimli bu projemizi hayata geçirmek istedik. Bedensel engelli bireylerin giyim konusunda sıkıntılarını gidermek için başlattığımız bu proje kapsamında, onların giysilerinde yapılacak onarım ve tadilatın yanı sıra istedikleri modelde elbise dikimini ücretsiz olarak yapacağız. Yani onların bizi ziyaret edip istedikleri elbise siparişi vermeleri halinde, kumaş bizden olmak üzere ücretsiz olarak istedikleri bedende ve modelde elbise üretimini yaparak kendilerine teslim edeceğiz. Atölyemiz hafta içi her gün mesai saatlerinde açıktır ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.